遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 11月26日 (星期三) 講起小吉 o既既吹水 post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Brief 於 2008-11-26 10:45 發表
小雲同小吉好重要...
以前好中意iq博士囉,我好中意佢地不過而加唔好話睇電視bb片
連漫畫都唔想掂

點解咁講? 到依家我仲鐘意睇喎, 仲有買漫畫儲o添!

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-26 11:39 PM 發表

公司?? 今次的 potluck 有無得 pack 走?

唔係同事﹐咁先好玩D。。。我十二三年前開始同其中一個係波友﹐佢個女大過我個
一歲﹐踢波講開babysit,我介紹埋我個俾佢,熟o左後見岩咀形,所以佢有舊同學聚會
就叫埋我地一家人去。咁小弟有時都鐘意做做小丑攪攪氣氛﹐咁玩多兩次迷變了regular
lor!十年八年喇﹗大部分冇屋企人o係度,輪流做host ,不過我今年搬近唐人街﹐出
來食點心﹐開餐之餘我o個度迷首選lor!

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-11-26 10:51 發表
唔係同事﹐咁先好玩D。。。我十二三年前開始同其中一個係波友﹐佢個女大過我個
一歲﹐踢波講開babysit,我介紹埋我個俾佢,熟o左後見岩咀形,所以佢有舊同學聚會
就叫埋我地一家人去。咁小弟有時都鐘意做做小丑攪攪氣氛﹐咁玩 ...

i see ...

唐人街 ... 會唔會好舊同亂? toronto 近 chinatown 的屋好舊同好亂咁o架! 所以都好少去唐人街!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

chicago 有幾多個 唐人街 架?  

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-26 11:52 PM 發表

i see ...

唐人街 ... 會唔會好舊同亂? toronto 近 chinatown 的屋好舊同好亂咁o架! 所以都好少去唐人街!

not inside, 2 miles way, 3 minute highway drive. It's a new built. We have over 60% houses surrounding chinatown that were built within 10 years.

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-26 11:53 PM 發表
chicago 有幾多個 唐人街 架?   

You can say 2, but the one up north is more like Vietnamese Town. The one i live by is resided mostly by 台山chinese!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

sodog, chicago google maps 有 street view 喎!  俾條街名我去睇睇得嘛?  

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我意思係唐人街 街名  

頂部

性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

42nd street & wallace(600 west) , 2 miles south of chinatown, just 4 block west of I-90(Dan Ryan Expressway), Find me!!!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-11-26 10:56 發表
not inside, 2 miles way, 3 minute highway drive. It's a new built. We have over 60% houses surrounding chinatown that were built within 10 years.

我估 us 的交通好過 toronto 好多!
我地呢邊 new build 唔係 north 就 east! north 只得 1 條 highway, 朝朝塞到死, 如果我搬去 north 住, 相信全程車都係塞住咁返工! east 邊仲衰無 highway, 塞到去 highway 又要再塞過!

而且去 downtown 的 highway 每邊 (east, north & west) 各只得一條駁去 downtown 的 highway, 所以搬去邊都係塞!

頂部

快速美言