遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 11月20日 (星期四) 掛住吹水唔記得食 lunch o既吹水 Post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-19 14:00 發表
cho, 我通常來回 US - Canada 都會照 lock 行李,如果佢要查就有佢整爛個 lock,起碼有時佢地抽唔中我,就全程都有 lock  囉  

一陣佢地太安全幫你加多幾個 lock, 再唔係連你都 lock 埋!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-19 14:06 發表
egg, 我之前有個同事,十年前佢被逼搬 office,公司俾佢個 offer 係: "一係 transfer 去另一個 position 留返響原來 building; 一係就搬,但可以 every week 三日 work from home"..  嘩.. 直到今日,佢都係每個星期有三日 w ...

如果可以一個月只返3日 office 的 offer 就會考慮!

都係o個句, 太遠啦!

最後編輯: ultraegg : 2008-11-20 03:14 AM
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-19 12:10 PM 發表

如果可以一個有只返3日 office 的 offer 就會考慮!

都係o個句, 太遠啦!

that the disadvantage for living in big cities
welcome to tiny little edmonton....
from one end to another end only takes less than 30 mins with no traffic

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

我之前都有諗過 relocate 去 edmonton, 新聞講到好多機會同人工高好多, 但蛋嫂唔鐘意.....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-19 12:18 PM 發表
我之前都有諗過 relocate 去 edmonton, 新聞講到好多機會同人工高好多, 但蛋嫂唔鐘意.....

my salary is about 30% more than in vancouver
but our living expenses are higher too....

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-11-19 14:32 發表

my salary is about 30% more than in vancouver
but our living expenses are higher too....

咁真係高好多喎 .....

嘈嘈都係富戶黎!

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-19 12:45 PM 發表

咁真係高好多喎 .....

嘈嘈都係富戶黎!

no la... we are spending 50% more than in vancouver ma......
my parents just went to vancouver, they agree food in there is way cheaper than in here too

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

可以用 50% more , 唔係大戶人家都唔得啦!

睇黎新天藍特別基金, 除o左米奇, sodog 同 ben 之外, 嘈嘈都係對像之人啦! 有妳地的支持, 好似我, flora 同 mt 呢班小市民放心o羅, 妳地可以包底啦!

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-20 04:31 AM 發表
可以用 50% more , 唔係大戶人家都唔得啦!

睇黎新天藍特別基金, 除o左米奇, sodog 同 ben 之外, 嘈嘈都係對像之人啦! 有妳地的支持, 好似我, flora 同 mt 呢班小市民放心o羅, 妳地可以包底啦! ...

大戶人家?係唔係斷人/動物頭計先?計埋尼緊o個件,加上coffee,兩隻龜,一條清道伕又真係幾大
戶播!

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

好眼訓添...

頂部