遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 11月11日 (星期二) Remembrance Day o既吹水 Post
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-10 02:07 PM 發表
hehe.. does it work?

dunno ah..
just started last week..
i only take it when i am in office loh...
made in japan gar~~

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

egg.. hahaa.. 希望唔係咁啦!  我老細逼我地 take a day off.. 但又有個 thursday deadline 喎... 所以.. 可能係 monday/wednesday 做死我地,tuesday 就放一日囉!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

funny
電 台 「 街 市 行 情 」 復 活 評分: -- (未有評分)    回應: 0
金 融 海 嘯 令 市 民 荷 包 大 縮 水 , 70 年 代 盛 極 一 時 、 每 天 公 佈 食 品 價 格 的 電 台 環 節 「 街 市 行 情 」 也 因 此 復 活 。 消 費 者 委 員 會 及 香 港 電 台 將 再 度 合 作 , 每 天 在 大 氣 電 波 公 佈 最 新 街 市 行 情 。
「 格 價 唔 使 周 圍 走 , 『 街 市 行 情 』 好 幫 手 。 」 香 港 電 台 昨 宣 佈 , 為 配 合 市 民 生 活 需 要 , 重 新 推 出 「 街 市 行 情 」 環 節 。 消 委 會 昨 起 每 天 選 取 四 個 街 市 , 早 上 派 員 比 較 各 類 基 本 食 品 價 格 , 並 透 過 港 台 節 目 公 佈 最 低 價 的 食 品 。
此 環 節 逢 周 一 至 五 早 上 10 時 55 分 在 港 台 第 五 台 的 節 目 《 香 江 暖 流 》 中 播 出 。 市 民 也 可 每 日 早 上 瀏 覽 消 委 會 網 頁 http://www.consumer.org.hk/pricewatch , 下 載 格 價 情 報 。
「 街 市 行 情 」 始 於 50 年 代 , 當 時 包 辦 主 持 及 資 料 搜 集 的 龐 富 每 天 在 港 台 節 目 朗 讀 街 市 的 新 鮮 食 品 價 格 , 其 順 德 口 音 及 磁 性 聲 線 成 為 港 人 的 集 體 回 憶 。 此 環 節 70 年 代 改 由 新 成 立 的 消 委 會 提 供 價 格 資 料 , 直 至 90 年 代 才 結 束 。

when i was a kid, i like to listen "pig cow sheep price..."

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-11-10 16:04 發表
i feel i am growing fat for sitting here all day
i am taking "fat burning" pills + tea.....

市面買的無用o架, 我知有一隻好有效, 但要醫生紙, 但好煩, 因為幫妳排油, 會搵到條底底好 dirty ....

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-10 16:09 發表
egg.. hahaa.. 希望唔係咁啦!  我老細逼我地 take a day off.. 但又有個 thursday deadline 喎... 所以.. 可能係 monday/wednesday 做死我地,tuesday 就放一日囉!

因為 tuesday 開工要double pay??

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

嘈: 家下妳日日都對住隻豬, 應該好清楚咁價位啦!

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-10 02:11 PM 發表

市面買的無用o架, 我知有一隻好有效, 但要醫生紙, 但好煩, 因為幫妳排油, 會搵到條底底好 dirty ....

my pig tried something like that many years ago...
he said the same thing...因為幫妳排油, 會搵到條底底好 dirty

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
因為 tuesday 開工要double pay??

唔係 .. 係因為老細精神分裂,一邊覺得我地做得太辛苦,想我地放假;但另一邊又知個 project 趕緊,要我地 thursday 前起貨..

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-11-10 16:15 發表

my pig tried something like that many years ago...
he said the same thing...因為幫妳排油, 會搵到條底底好 dirty

隻藥叫咩名我唔記得啦, 但應該係好有效, 因為係一位護士姐姐 (蛋嫂唔知o架) 話比我知, 佢仲話好多明星都係用呢隻藥喎

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-10 02:20 PM 發表
唔係 .. 係因為老細精神分裂,一邊覺得我地做得太辛苦,想我地放假;但另一邊又知個 project 趕緊,要我地 thursday 前起貨..

me 2 la...
my boss just keep asking me where is the "mama bear" <-- how we nickname the structure i am working at...
he said after i finished mama bear, i have to work on the baby bear... sucks

頂部

快速美言