遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 10月30日 (星期四) ultraegg 一返到 office 就比人捉去開會o既吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

有無人識用 PS 執相呀?

比個舅仔激死我啦, 佢幫我影相, 但影到曝光過度又唔出聲, 但我又唔識用 PS, 有無人可以幫我呀?

我用 ACDsee Pro 又唔可以局部執過度曝光!

最後編輯: ultraegg : 2008-10-30 12:34 PM
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-29 10:31 PM 發表

因為妳公司會 bill client OT 錢o羅!!
人地唔肯比錢, 公司自然唔會比佢 OT 啦!

咁點會做做下話唔比呀,眞係怪

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-30 12:29 PM 發表

嚇得我o丫, 以為我無記性到咁添!

你份 side job ... 印象中好似同份正職無乜分別喎, 可以係公司偷時間做喎

hee....偷左一次 for a few hours. lol

Don't follow the crowd: that's the easiest way to get lost.

What does not kill me makes me stronger.
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-10-30 00:35 發表
咁點會做做下話唔比呀,眞係怪

唔奇o架, OT 得過份時就自然 cut 鐘啦!! 唔會理, 除非到 deadline 都未起到貨又另計

頂部

水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284

閱讀權限 50
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-30 12:33 PM 發表
有無人識用 PS 執相呀?

比個舅仔激死我啦, 佢幫我影相, 但影到曝光過度又唔出聲, 但我又唔識用 PS, 有無人可以幫我呀?

我用 ACDsee Pro 又唔可以局部執過度曝光! ...

try me, egg.

Don't follow the crowd: that's the easiest way to get lost.

What does not kill me makes me stronger.
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-29 10:38 PM 發表

唔奇o架, OT 得過份時就自然 cut 鐘啦!! 唔會理, 除非到 deadline 都未起到貨又另計

原來係咁
咁都make sense,佢地個project都run咗年幾啦
可能啲OT budget用得7788啦

但係呢個時候講,真係好嚇人
怕佢會大信封

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Coolio 於 2008-10-30 00:38 發表
try me, egg.

但你咁忙 .... 我點好意思叫你呀! (雖然我都想搵你 )

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-10-30 00:40 發表

原來係咁
咁都make sense,佢地個project都run咗年幾啦
可能啲OT budget用得7788啦

但係呢個時候講,真係好嚇人
怕佢會大信封

咁要睇咩 project 啦, 一般都唔會咁做, 只係 cut 鐘! 因為佢地都擔心 cut 鐘後, 你公司會玩野 "dum"波鐘!
依家係睇project manage口點同 client 傾

頂部

水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284

閱讀權限 50
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-30 12:42 PM 發表

但你咁忙 .... 我點好意思叫你呀! (雖然我都想搵你 )

nah...met one deadline yesterday, should be okay for now...

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Coolio 於 2008-10-30 00:47 發表
nah...met one deadline yesterday, should be okay for now...

咁... pm 個 email比我啦, 大約10張相! 主要係局部執返, 見返d 人樣就得啦! many thx!!

頂部

快速美言