遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 十月二十七日 (星期一) 屋企好多野食既吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-10-27 10:14 發表
my sister says after US election it might drop a bit (CAN to US)

依家咁的情況, 選唔選都好難會好似之前咁啦!

話時話,依家係全球幫美國補鑊, 仲要係呢隻鑊唔知要點同幾時先補得好!

真想打呀布殊一鑊呀!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

egg, 我 tum 緊我個 friend 買您上次話果部 rmvb player..  不過我發然原來佢係 hdd enclosure 黎,即係要另買 hdd.. 但有好有唔好,好就係可以揀個自己認為可靠既 hdd 用,起碼如果個 rmvb player 死左,都唔會全軍覆沒..   唔知我個 frd 知道係 enclosure 後仲會唔會買呢?

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

ben, no woh..

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-10-27 10:20 發表
egg, 我 tum 緊我個 friend 買您上次話果部 rmvb player..  不過我發然原來佢係 hdd enclosure 黎,即係要另買 hdd.. 但有好有唔好,好就係可以揀個自己認為可靠既 hdd 用,起碼如果個 rmvb player 死左,都唔會全軍覆沒.. : ...

我都做緊同一件事, 我都想知效果係咪好似個 ad 咁講o麻!!

係呀, 部野係唔包 hdd o架, 但我覺得幾十蚊的價位可以接受, 而且大部份人都會有個 external hdd!!

睇下邊個 friend 會買先, 然後再 update 大家啦!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 benedictling 於 2008-10-27 10:12 發表
just the IT office, not the server room.

ben, by law .. 好似過 28'c 可以返屋企喎 .....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-27 08:27 AM 發表

ben, by law .. 好似過 28'c 可以返屋企喎 .....

really?
my office is lower than 20.... so cold

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-10-27 10:30 發表
really?
my office is lower than 20.... so cold

係呀, 幾年前 ontoria 有間工廠 summer 時太熱而搞出人命, 之後就定例 office 熱過某一溫度就要放人!
不過我sure 幾多度, 好似 28'c 咁上下! 但太凍 ... 都好似要放人走, 要上網 check 先知

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

米奇: 好奇咁問, 身處美國的人, 依家搞成咁, 你地有咩反應? 係咪真係好多人比銀行收屋呀?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

聽聞就係!  不過我身邊 d 人就冇人有事。

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

好奇怪,我地會見到四周既野受經濟影響,好似真係好唔掂好少人消費咁; 但例如尋日去食韓燒,照樣係要等!  可能 asians 向來做事真係穩陣 d,所以冇沉得咁勁

頂部

快速美言