遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

天藍競賽
 競賽類型: 以回覆參加
 截止參加競賽日期: 2008-12-20 12:00 AM
 競賽獎項:
經常回復既人每人3次:   45  XG
超過10回復既人每人3次:   25  XG
超過5回復既人每人3次:   10  XG
 參賽獎: 5 XG (凡參加此競賽者﹐辦獎時均會獲贈參賽獎)
 本競賽餘下未頒發的 XG 獎金: 不限
 頒獎日期: 2008-12-25 08:29 PM
標題: 用一首歌名回答樓上的問題
sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

愛回家 - 古巨基

如果今日係人生最後一日, 你會做D咩...........

參賽獎: 5 XG

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

Over the Rainbow - at17

嫁個有錢人做富太? 麵包 VS 愛情...

最後編輯: Coolio : 2008-12-7 03:48 AM

Don't follow the crowd: that's the easiest way to get lost.

What does not kill me makes me stronger.
頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

戀愛大過天 - TWINS

有人突然同你講話鐘意左你, 但佢身邊已經有左另一伴, 咁你會點呢?

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

Do The Right Thing - The Dudes

人際關係的藝術一生學不完...

Don't follow the crowd: that's the easiest way to get lost.

What does not kill me makes me stronger.
頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

好學為福 - 范萱蔚(PERCY) 歐陽震華 HotCha 戴夢夢

現今物慾橫流﹐世人應怎樣面對?

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

平常心 - 黃凱芹

聖誕大血併, 過後點找數?

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

金馬影后劉美君 - 爸爸的草鞋(點找?走佬算喇﹗)

緒事不順﹐有人提議貼符﹐有人介紹打小人﹐還有其他甚麼解決方法?

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

快速美言

84  1/3  1  2  3  > 

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mpiipm: Brief, u being person in charge won't support this game, who will?
mickeyGoUp: 您地唔介意我加 mv 入您地個帖架呵? 好正! 聽到好多我以前未聽過既歌!
MT: very nice ~~ MV idea is good ~~ i love it ~
flash2man: 米奇呢個"三分鐘放縱"問得妙呀!!哈哈哈
ultraegg: 米奇經常都想放縱啦, 不過放唔起o者!
ultraegg: coolio: 你連人妖都相聚一刻 ......... 果然係有殺無賠呀!!
Coolio: yeah, i couldn't help laughing my a__ off while listening to the romantic saxophone intro. lol
Brief: 我冇時間玩呀,呢排捱通宵捱得好勁T^T
flash2man: 呢個"三分鐘放縱"真係要配合埋個MV, 先至帶出放縱嘅韻味呀!!!
ultraegg: coolio .... 題目係用歌名回答喎, 依家你調轉點玩呀?
ultraegg: o艾o也 ... 你轉返個問題 ... 等我諗下有咩歌名先
Coolio:
Coolio: that's a classic there, "手臂強壯" 先生
Coolio: i feel like the ultimate bad boy here in this game, & ultraegg =peter pan and mickey is...LOL
mpiipm: 李香蘭?好'夾硬'播,你唔好話搵‘Linda’﹗
ultraegg: 老一輩的李大姐都識修理gundum ....
mickeyGoUp: 係啦! "行" 左 d 喎 brief!!
Brief: 想點姐,接得到就得架啦。題目係用歌名回答問題。咁而加有咩問題??
francais: 係咪一定要接中文歌架...
ultraegg: 咩咩: 咩文的歌都可以o架!
mickeyGoUp: "純屬癈話" 好似 repeat 左?
ultraegg: 係? 咁應該係我重覆o左啦! 但無所謂, 都無講明唔可以重覆, 但下次會小心d啦
Coolio: #97 "誰可改變" - damn, Lau May May was hot !!
ultraegg: 真係好 hot 喎, 差唔多成個 mv 都訓係火堆裏邊!
Coolio: <成個 mv都訓係火堆裏邊!> 都重好 hot !!!
Coolio: <對煙癮大的人﹐怎樣才是最好戒煙方法?>determination and persistence.
大小民: 請問請問,大家點樣擺youtube??
mickeyGoUp: 我幫您周杰倫個貼加左 youtube,您編緝個 post 就會睇到點整。
大小民: Yeah!唔該=]
mickeyGoUp: 點解風大訓唔著點算,會係 "如若微風"?
大小民: 話說我唔係太知個歌詞,有o的聽唔清楚**
Coolio: hee...亞蛇, 比次機會啦!?下次唔敢啦...
大小民: 小甜甜haha咁都諗到,令我想起龔心如(龔如心??)
Coolio: Oops, too late...少林功夫加唱歌跳舞 is meant for <小時候最喜歡的活動係 ....>,
Coolio: wah...<心酸的情歌> is really hard to top in the "您聽過最難聽既歌" category...
Coolio: <有咩方法可以學好洋文?>how did you become good at "scale modeling" in the past...
flash2man: 我能夠成為scale modeling都係得Coolio哥你教導有方啫, 謝謝您呀!!!
Coolio: 言重, 只是用砌模型作個比擬.
Coolio: 你砌模型砌得好, 同我並無關係.
flash2man: 得啦 ! 明晒 !!!

最後回覆日期: 2008-12-6 02:02 AM
最後編輯日期: 2008-12-3 03:27 AM (ultraegg)
 84  1/3  1  2  3  > 
  編輯帖子
快速美言