遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 10月13曰 (星期一) Long weekend .... 但我仲忙嘅吹水post
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
我真係會報 medical secretary course ...   讀半年 ...

幾時會開始呢?

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
米奇你而家 OT o係 office 定屋企 ar ?

屋企呀。 所以話凡事有兩面睇。 我老細 OT 就返 office O,我因為住得遠,所以就俾我響屋企 O.

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

唔知呀 ...   我下個禮拜會打電話去 immigr. office 問我而家有 immigr. file no. 讀書係咪唔駛比 international tuition ...   如果比 international tuitiion 就要 hold 住先 ...    好貴o架 ...   

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我個同事仲 happy.. 上星期: monday 我地係咪都 work from home 啦; tuesday   wednesday 返工; thursday佢個 bb 有個 appointment,所以佢又 work from home;  friday 佢起唔到身同我 carpool,佢又 work from home。 成個星期返得兩日 office。

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

得o架咩 ????

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
唔知呀 ...   我下個禮拜會打電話去 immigr. office 問我而家有 immigr. file no. 讀書係咪唔駛比 international tuition ...   如果比 international tuitiion 就要 hold 住先 ...    好貴o架 ...

明白!

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

咩 "得o架咩" ?  

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

你個同事咁樣返工法 ...  work from home 咁多日 ...  你 boss 冇咋型咩 ?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
你個同事咁樣返工法 ...  work from home 咁多日 ...  你 boss 冇咋型咩 ?

ohh.. 所以話.. 凡事有兩面睇.. hahaha!  我地 OT 得咁勁,係幾辛苦架!  我地要犧牲 personal/family time 喎。 對西人黎講,personal/family time 係無價架嘛!  所以我 boss 都會隻眼開隻眼閉囉!  

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

佢都叫我如果想的話,隨時 work from home 架!  不過我又唔想有風駛盡里囉!

頂部

快速美言