遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

天藍競賽
 競賽類型: 以回覆參加
 截止參加競賽日期: 2008-12-31 12:00 AM
 競賽獎項:
中心思想/文筆/深度:   35  XG
文筆好/有詩意:   20  XG
創意:   10  XG
順暢:   5  XG
安慰獎:   5  XG
 參賽獎: 5 XG (凡參加此競賽者﹐辦獎時均會獲贈參賽獎)
 本競賽餘下未頒發的 XG 獎金: 不限
標題: Brief特約之... 創作詩詞競賽
koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2008-10-24 10:59 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
爽通通  氣冲冲
面對面看大英雄
霧矇矓  鳥朦朧
排排坐心靈相通

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

大時代

股票大瀉震中外﹐
花旗通用皆在內﹐
蟻民急忙謀對策﹐
望有餘錢遺下代。

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp: haha.. sodog 真係好拿手呢隻喎! 我仲諗緊點寫.. 其實點為之一首詩?
mpiipm: 我都唔知﹐等‘詩霸’返來教您﹗
Brief: 得窩,又話怕獻醜。寫得唔錯呀,第2個好搞笑>.<
Brief: 好廣泛架波,本人覺得姐係短短既野將自己表達。同埋唔可以似文章要順囉
wzaza: 這貼真好! 多謝!! 多謝!!!
Brief: mpiipm你果首"忙"係牙蛋既寫照呀,哈哈哈
mickeyGoUp: wzaza hi 您好! 未同您打過招呼!
mpiipm: 米奇,掂o咼!押韻得來又冇重複﹐亦夠傳神﹗
mpiipm: 而我除了首兩句用疊字﹐我都冇repeat,
mpiipm: 相反C-bra就差D,押韻用字皆重複,有交行貨之嫌!
Brief: 好多人寫股票經濟既詩波

最後回覆日期: 2008-11-25 07:06 AM
  編輯帖子
快速美言