遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 別告訴我你沒這樣做過!
zebra     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 18849

精華 0
帖子 5376
積分 1568   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-1-3

別告訴我你沒這樣做過!

別告訴我你沒這樣做過!

當還是小孩子的時候….

1.玩米缸,將手插入米缸的米裏面插來插去。

2.地下有階磚時,特意隔一格一格來走(不可走過界,要完全在格內)。

3.用鏡面反射陽光,照來照去。

4.鋪張紙在硬幣上面,然後用鉛筆在上面描,描個形出來。

5.吃完瑞士糖之後,將糖紙包回原本四四方方那個形出來.

6.超級市場踩住購物車行走。

7.踩水潭,是好故意那種.

8.將濕的紙巾,扔上學校廁所天花頂

9.放塑膠袋(當成風箏放)。

10.貼張畫龜紙在同學的背後。

11.踩別人的影子。

12.丟別人門口的拖鞋下街。

13.嘗試用用特異功能將湯匙弄彎。

14.下樓梯時坐在扶手上面滑下來。

15.在自動梯行相反方向。

16.在被窩裏面開著手電筒扮露營並且在裏面吃零食。

17.把汽水罐悄悄放在校車的車輪下頂住,開車時把它壓扁。

18.用螢光筆油指甲。

19.在學校的木台上面畫畫刻字。

20.下雨打傘,總是故意地轉那把傘。

21.家裏沒人時,對著鏡子學跳舞/演戲/唱歌。

22.慢慢走近麻雀,企圖捉住它。

23. 在街見到狗就扮貓叫,見到貓就扮狗吠。

24.趴在地上裝死,想嚇嚇爸爸媽媽.

25.下雨的時候,拿起傘故意往雨大的地方走去.

26.學鐵甲人,用口配音.

27.捉到蚱蜢後,喜歡撕掉它的翼和腳,再放它走,看看怎樣.

28、用放大鏡燒螞蟻

別告訴我你沒這樣做過!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

我只係試過 1, 4, 6, 11, 15 ....
咁我係咪無童年呀??

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

thx much for posting most of my childhood crimes. lol

there are only a few i didn't do...let me try them at work today. lol

Don't follow the crowd: that's the easiest way to get lost.

What does not kill me makes me stronger.
頂部

Brief     Rank: 1
新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-21

我冇做過以下呢d波
12.丟別人門口的拖鞋下街。
17.把汽水罐悄悄放在校車的車輪下頂住,開車時把它壓扁。
28、用放大鏡燒螞蟻
哈哈哈哈哈哈哈哈

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

死,只有一種未做過:
12.丟別人門口的拖鞋下街。(因為當年隔離鄰舍都冇放拖鞋出街﹐不過o係屋企就成日收埋阿哥、家姐同細佬o既)

原來我細個真係曳到咁﹗鬧仔時都要輕番兩錢也﹗

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2008-10-2 08:40 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
原來唔同國家既細路係會做出唔同既玩法~

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Edmund 於 2008-10-2 08:40 發表
原來唔同國家既細路係會做出唔同既玩法~

咁你細個時又係點呀?

頂部

zebra     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 18849

精華 0
帖子 5376
積分 1568   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-1-3

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-3 02:10 AM 發表

咁你細個時又係點呀?

有冇玩過金絲貓???

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我好似一樣都未做過呀...因為我五歲先有手,十歲先有腳.....

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2008-10-3 03:25 PM 發表
我好似一樣都未做過呀...因為我五歲先有手,十歲先有腳.....

唔怪得你十歲前冇人做你手腳啦﹗

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

快速美言