遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 9月27日 (星期六) 做極做做唔完o既吹水 Post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

9月27日 (星期六) 做極做做唔完o既吹水 Post

我堆 reports 點解做唔完o架??

我老細今朝先同我, 要睇緊d, 唔好比冼野鑊佢 .....
大佬呀, 佢都唔知佢經常轉idea, 我做到死都跟唔晒佢 d 野啦, 而且我又唔係大權到一出聲其他人就立即比 report 我, 咁我點做喎!

我都係 base on 其他人的 report 做o者! 而且又唔係唔知我前排放假, 要 catch up 都要比時間我o麻醉 我 offer 過比我 work@home, 我唔介意 weekend 係屋企做, 但佢又話放假就放假, 唔好理公司野!

但依家我放完又同我講話我放假時所有 reports 都有問題, 咁即係點? 叫我唔好放假?

唉 .... 我個位真係難做呀, 睇怕係時候 internal 搵過另一份啦!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-9-26 14:52 發表
冇人ge ?有D秋天忽然來到感覺﹐好蕭殺。。。

我係度, 不過忙到無時間出聲o者!

頂部

Brief     Rank: 1
新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-21

我其實都冇咩時間

頂部

新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20

回復 #1 ultraegg 的帖子

你咁唔開心,做咩唔轉公司??

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

arm arm 放工 ...

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Brief 於 2008-9-26 17:16 發表
你咁唔開心,做咩唔轉公司??

間間公司都差唔多咁啦, 而且我都唔係唔開心, 加上唔係咁多公司需要我呢類人, 所以公司一定唔會轉啦, 最多轉 department, 不過 ..... 轉黎轉去都係同一個 group .....

基本上唔係太難做, 只係我老細有時幾難應付. 我知我的report 可以直接影響到佢, 但我呢類低級員工好難100%做到佢的要求, 其他人唔啋我, 唔通我次次都叫我老細出面咩, 但有時等2等, 我老細只唔老黎o羅, 因為佢都比人追緊!

只好當我唔好彩啦, 佢老哥要上位, 但同時又有其他野煩到佢, 咁做佢條靚係咁上下啦!

不過 ... 都係o個句, 我係呢位都3年, 係時候留意 internal post 啦, 呢個係公司不成文的傳統, 希望每個 staff 係每個位唔會做太耐!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 MT 於 2008-9-26 17:32 發表
arm arm 放工 ...

我可以走得好耐啦, 但仲未做晒, 走得呀!

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

almost 6pm ...     你仲未走得 ??

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 MT 於 2008-9-26 17:35 發表
almost 6pm ...     你仲未走得 ??

未呀, system 轉o左少少野, 我無得好似以前咁偷偷帶返屋企做呀 .........

呢個 week 差唔多日日都 OT .. 仲要係無得 bank hr ...

頂部

新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20

回復 #6 ultraegg 的帖子

你做咩位,忙成咁都唔會唔開心