遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

投票標題: 9月25日 (星期四) 活在當下(論壇功能投票)既吹水 Post  多選 : 最多可選 3 項 [參與投票的會員]
1。求籤(有埋解籤師傅)
  7 (35.00%)
2。許願池
  6 (30.00%)
4。熱舞街
  0 (0.00%)
3。禮物(可買賣送他人)
  5 (25.00%)
5。賭場
  2 (10.00%)
6。唔需要有任何功能
  0 (0.00%)
7。其他功能(請例明)
  0 (0.00%)
對不起,您無權投票。

標題: 9月25日 (星期四) 活在當下(論壇功能投票)既吹水 Post
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

sodog, oatmeal with tomato and ground beef?

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-9-25 11:22 PM 發表
話時話, 當初都有考慮經濟問題, 都有擔心 .......

但原來真係一個幾有趣的問題, 自問我地2個人工加埋都叫 ok, 叫做"比上不足, 比下絕對有餘", 但唔知點解, 發覺身邊的朋友實有錢過我??

就算人工低 ...

所以千祈唔好比較。。。我初頭(still a student)朋友介紹o係間雜碎館執外賣,個
老板窮到飯都唔供應俾伙記食。十幾年大番身﹐而家佢有四間大鋪﹐一年營業額過
千萬﹐十幾間樓收租﹐又如何呢?而我朋友去了Singapore間日資銀行做﹐ten years passed, now he's vice president.
同佢提起那個老板,應該一年搵過百萬。佢話:哦﹗我咁’他條‘打份工都係同佢差
無幾o者!又一個百萬年薪﹗又如何?用阿brief仔o個句:活在當下!

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-9-25 11:25 發表
For a while, i ate that every day with tomato & lean ground beef,吳君如o係收音機教o既,又真係幾好
味!

sodog: tomato & lean ground beef? 整到好似肉醬咁??

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-9-25 11:30 PM 發表
sodog, oatmeal with tomato and ground beef?

當佢糙米粥咁食,叮到熱辣辣然後碎牛肉生滾滾熟,好正架!

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-9-25 11:43 PM 發表

sodog: tomato & lean ground beef? 整到好似肉醬咁??

tomato係切粒,有texture ga!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-9-25 11:28 發表
egg, 我地係考慮自己係唔係真係想要呀!  反而經濟果 d 唔洗點考慮,最多咪洗少 d 或者賣左間屋,點都有辦法既。

唔駛賣屋咁大件事呀? 而且多個細路 .... 咪以為係baby 唔需要好多地方, 事實係相反, 我都諗緊幾時換屋!

你呢問題真係要好好考慮, 多個baby 唔係有無錢養大佢咁簡單, 責任大好多 ....

但個人經驗, 放工返到屋企見到呀女佢眼亮晶晶咁望住你時, 個感覺又真係好鬼正!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-9-25 11:42 發表
所以千祈唔好比較。。。我初頭(still a student)朋友介紹o係間雜碎館執外賣,個
老板窮到飯都唔供應俾伙記食。十幾年大番身﹐而家佢有四間大鋪﹐一年營業額過
千萬﹐十幾間樓收租﹐又如何呢?而我朋友去了Singapore間日資銀 ...

年薪百萬 ........... 我唔貪心呀, 過十萬都煩少好多啦!!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:

真係未試過喎! 不過以我咁鐘意食蕃茄既人,應該都會幾喜歡!  

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-9-25 11:46 發表

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-9-25 11:48 發表
tomato係切粒,有texture ga!

生滾牛肉oat? 咁又未試過喎, 搵機會試下先

我食 oat 係加少少美極咋, 都好好味啦!

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
但個人經驗, 放工返到屋企見到呀女佢眼亮晶晶咁望住你時, 個感覺又真係好鬼正!

Haha!  我都明既!  我聽過起碼四個老豆同我講: "放工返到屋企見到個仔/女對住您笑,乜都願呀!"

頂部

快速美言