遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [FW] 未見過咁ga超級顛婆港女
minamino     Rank: 3
青出藍
性別 女
UID 430

精華 0
帖子 289
積分 458   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-4

[FW] 未見過咁ga超級顛婆港女

條顛婆有病o嫁, 一D教養都無~
成口粗口, 比我有種咪去人事部report law~
DD多數有聲音紀錄, 就算要玩到去記者都唔洗太驚~
個頭可以做的都做o左, 係個條女重不停爆粗~
而且個頭點教D細, 關條顛婆X事∼
條顛婆咁唔鐘意咪唔好再打去law~

http://www.sendspace.com/file/2xaqo9

終於知道佢係邊個,佢係CUSTOMER SERVICE 界就好出名, 佢就係叫溫少姐~

好不幸地,任何服務技巧對她亦沒有用的。
因為她以罵人為已任,她每天(沒有錯,是每天)的工作就是罵人,有數以十計的人因為她而失去工作。
有人被炒她就高興,到最後不停換人亦不能解決。
有很多公司已列她入黑名單,不願意做她的生意,其中一間是你我喜愛的麥記!

溫小姐,和記事件(資料全面)
片長:1小時54分40秒
人物:溫小姐(雞溫), 戴生, Eric黃柏文, Kathy陳卓勤, fiona朱倩婷

溫小姐(雞溫)
一開始不停爆粗,辱罵Eric黃柏文及Kathy陳卓勤,後來戴生介入, 雞溫要求戴生責備員工Eric黃柏文, Kathy陳卓勤, fiona朱倩婷,
戴生不斷接受投訴,途中雞溫一直聲稱認識和記公司高層,並恐嚇要打到世界各地令三人不能再於電訊界立足,
更強逼戴生[[揸正黎做]]作出三人道歉及扣人工和OT聽錄音等要求,又強烈建議戴生解僱三人, 戴生一一答應,
而且從此錄音中,發現雞溫[[極有可能]]以往經常投訴cs態度,最後在Kathy陳卓勤道歉後又[[故意鵰難]],強逼Kathy陳卓勤多次道歉
在錄音當中雞溫聲清自己認識兩位工程師LEE TZE YAN ERNEST 李子仁及LUNG PING YEE DAVID 龍炳頤(鉒釋1)亦講粗口,
證明自己爆粗沒錯,又聲稱自己於理工大學畢業,認識陳志雲,並曾與陳志雲聚餐兩小時,
又聲稱曾於2005年11月參與一聚會,參與者包括前美國共和黨主席haley barbour(鉒釋2)和陳志雲

鉒釋1:
香港建築師學會

會員名稱: LEE TZE YAN ERNEST 李子仁
編號:1407
入會年份:1990
會員類別:Member

會員名稱: LUNG PING YEE DAVID 龍炳頤
編號: 715
入會年份:1981
會員類別:Fellow Member

香港建築師學會
http://www.hkia.net/member_list_name.php?keyword=l

鉒釋2: 美國共和黨主席
Haley Barbour 1993-1997 Mississippi

戴生
與雞溫相熟,不斷付和雞溫,錄音中唯一無被雞溫人生攻擊,是Eric黃柏文, Kathy陳卓勤, fiona朱倩婷,三人上司

Eric黃柏文
被雞溫辱罵,雞溫更罵他[[be a man]]

Kathy陳卓勤
被雞溫鵰難,被逼多次道歉,及被逼哀求雞溫不要令她不能在電訊界立足

fiona朱倩婷
一開始已被雞溫辱罵,走入洗手間哭,錄音後段出現,再被雞溫辱罵

以下是網友提供,關於雞溫的資料

以下就就係佢張相 中間果個就係佢

溫小姐
1)佢住筲箕灣「愛東村」
2)同埋佢話自己住 愛x村 喎! 仲投訴每日經過 x東商場 比個 食蕉 姐姐串佢無男朋友,有就點都得。
阿食蕉姐姐仲威到當面鬧完溫小姐之後,同阿溫小姐話劈炮唔撈,激到溫小姐發晒顛。
hehe (不過 hotline 個同事就咁比溫小姐炮轟左幾日)
baffalo_提供

顛婆 溫小姐
條臭四打上 hotline 最鍾意鬧我既金句係:
哈! 語氣溫柔,態度下流!
你知唔知乜野係 customer oriented 呀!
佢一唔夠人講就會話:
你信唔信我大叫丫! (之後隨即尖叫,記住係唔止一次) 真係吹佢唔賬
同埋佢話自己住 愛x村 喎! 仲投訴每日經過 x東商場 比個 食蕉 姐姐串佢無男朋友,有就點都得。
佢仲話識得 煲呔曾,同佢同一問 church 崇拜喎
之前佢話要攪大生意,近排佢好少打黎我地度投訴 lu,唔知佢所為既大生意係咪打去其他 hotline 度投訴啦
mykanba提供

依個八婆, 我同佢交過手好多次啦。
佢跟本就係精神病未好番, 但又成日話自己係康復者, 叫人唔好祈視佢..... 剩係識得講粗口鬧人, 次次都講埋同一番說話, 又話自己識邊個邊個, 又話自己有個律師男朋友。
最攪笑就係話自己住係跑馬地豪宅區, 但係當你問佢拎聯絡電話, 就次次都叫你打去佢  筲箕灣「愛東村」o既屋企電話囉.....
話自己唔係住果度, 係租俾屋企人住, 但次次都要打去果度先搵到佢囉, 日日都去探屋企人, 真係幾撚有心呀....
根本上依d人係唔應該從容佢, 擺明係度玩野, 但係又咁怕佢, 都唔知驚咩....
一早就應該好似其他公司咁 blacklist 佢, 咪唔駛俾佢玩到今時今日囉, 真係失敗o既公司....
pr_seventeen提供  

顛婆曾經上過黎CS CTR, 專登拎份禮物上黎俾我地個 GM.... 但可惜果日我放假, 見唔到佢個西樣....
我上次同佢交手, 佢話我地要佢等太耐先接佢電話, 係我地做錯左, 要我講對唔住, 我一味話係做得唔夠好, 唔好意思, 但冇做錯, 因為 CALL 量唔係我地控制。
但係佢仍然不斷叫我講「對唔住」, 我堅持唔講, 只係講「唔好意思」, 激到佢爆血管, 哈哈哈哈~~~ 勁爽, 玩到佢係電話入面發顛大哎, 勁低能。
之後仲不斷用粗口鬧我, 我叫佢咪再講粗口, 唔係會CUT佢線, 於是佢話我太串, 冇資格CUT佢線, 得佢夠資格CUT線,
之後就一野CUT左我線, 哈哈, 早知快 D 咁樣講, 唔駛聽佢發顛.... 佢打上黎根本係冇野做消磨時間, 俾我真係費事理佢。
pr_seventeen提供

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

咁似以前有個男人﹐又係成日CALL 去投訴架呢~

但今次呢個有埋相﹐好似。。。好唔知點咁﹗

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

咁得意?? 其實驚佢乜? 聽返playback就知係佢玩野啦!!

頂部

冬冬     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 314

精華 0
帖子 434
積分 251   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29
來自 汽水樽裡的咖啡
狀態 離線

乜甘多人成為左佢ke洩慾工具丫~ 呵呵!

頂部

兩Q博士     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 7478

精華 0
帖子 95
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-18
來自 地球
狀態 離線

一聽就知呢個女人係性生活不愉好,傻婆一名

頂部

小美     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (烈彪嬰兒)
性別 女
UID 283

精華 0
帖子 3273
積分 1137   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-28

接聽佢電話o個個真係唔好彩

頂部

jp123     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 1790

精華 0
帖子 224
積分 609   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-25

痴線家。
淨係聽返playback都唔會有公司真係幫佢唔幫自己員工啦。

咁勁咪叫佢自己去搵李生投訴囉。

唔知有無人有佢個電話呢,咪全城一人一電話問候下佢囉,睇佢點死。等佢\"合"我地D打工仔咁開心。
就係有D咁既人,先有咁多人精神緊張,再比呢D人係到玩野,真係全香港D人到變巴士阿叔囉。

頂部

傻菇     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 153

精華 0
帖子 186
積分 150   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-24
來自 廢虛
狀態 離線

發表於 2006-8-18 12:33 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 傻菇 為MSN好友 通過MSN和 傻菇 交談
嘩~~~~~~~
真係...好難做ar....
邊個聽電話...邊個就唔好彩la....
聽佢電話而又無俾佢辱罵既要去還神la...

但係.....今日有埋相...好似.....太過暴露身份....
或者淨係聽把聲都無咁想打佢 XD
希望佢有朝一日會屆禎為難人係一件壞事黎ga....唉.....悲哀

最後編輯: 傻菇 : 2006-8-18 01:53 PM
頂部

vikki     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 166

精華 0
帖子 169
積分 230   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

太長...聽唔哂...
聽左幾分鐘都覺得呢個人真係極度那個...=O="

呢個人可能同alan ho有得揮...鬥賤...=.="

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

啊﹗﹗對對﹗﹗ALAN HO﹗﹗

算啦﹐呢D 有壓力既人通街都係﹐睇你好唔好彩撞到囉~

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

快速美言