遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 陳慧琳激動宣布結婚
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

陳慧琳激動宣布結婚

轉載東方日報

藝 人 陳 慧 琳 ( Kelly ) 昨 晚 在 其 最 後 一 場 演 唱 會 上 親 口 宣 布 結 婚 ! 與 相 戀 十 六 年 的 初 戀 男 友 Alex 結 束 愛 情 長 跑 , 有 情 人 終 成 眷 屬 。 現 場 歌 迷 乍 聞 此 喜 訊 , 無 不 起 哄 歡 呼 拍 掌 支 持 , 令 Kelly 激 動 落 淚 , 場 面 感 人 。

全 場 Fans 尖 叫 拍 掌 支 持
Kelly 昨 晚 在 紅 磡 體 育 館 舉 行 「 陳 慧 琳 Love Fighters 演 唱 會 08 」 尾 場 演 唱 會 , 當 演 唱 會 接 近 尾 聲 時 , 她 在 台 上 突 然 說 : 「 今 晚 係 紅 館 封 館 裝 修 前  最 後 一 場 演 唱 會 , 真 係 別 具 意 義 , 我 今 晚 總 算 完 成  我 呢 項 任 務 , 依 家 就 會 去 做 另 一 個 任 務 , 就 係 … … 我 要 結 婚 啦 ! 」

此 時 全 場 Fans 起 哄 , 不 斷 尖 叫 拍 掌 以 示 支 持 , Kelly 感 動 得 忍 不 住 流 淚 , 並 連 聲 多 謝 : 「 我 忍  好 耐 , 好 辛 苦 , 終 於 講 出  ! 」 她 更 激 動 得  低 在 舞 台 中 央 , 喊 住 問 現 場 Fans : 「 我 想 問 如 果 我 結 婚 , 紅 館 裝 修 完 再 開 演 唱 會 , 你  仲  唔  ? 如 果 結  婚 , 抱 住 個 B , 你  又  唔  睇 , 我  住 短 褲 唱 《 花 花 宇 宙 》 同 《 大 日 子 》 ? 」

全 場 Fans 齊 聲 回 應 說 : 「  ! 」 將 Kelly 弄 至 情 緒 更 為 激 動 , 她 續 說 : 「 其 實 我 好 唔 捨 得 , 但 又 要 做 , 人 生 要 踏 入 另 一 個 階 段 。 」 但 Kelly 強 調 自 己 並 非 退 休 : 「 只 不 過 唔 會 做 咁 多 , 今 次 係 大 家 最 愛  演 唱 會 。 」 其 經 理 人 鍾 珍 坐 在 控 制 台 上 也 表 現 得 好 感 動 , 還 有 Kelly 爸 爸 在 紅 館 走 廊 樓 梯 徘 徊 , 接 受 Fans 們 祝 賀 , 他 更 開 心 得 連 番 跟 Fans 們 握 手 。

http://tv.on.cc/ent/ent.html?mid ... mp;mtime=1213843588

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

唔結都無咩發圍啦
佢concert啲ticket喺hk送都無人要
$200 ticket最後$20喺門口賣

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-6-19 15:16 發表
唔結都無咩發圍啦
佢concert啲ticket喺hk送都無人要
$200 ticket最後$20喺門口賣

o下? 咁唔賣得? 但報紙話尾場炒到$1200一張喎

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-6-19 07:46 PM 發表

o下? 咁唔賣得? 但報紙話尾場炒到$1200一張喎

可能報紙想寫好佢啦
但係我見其他forum啲人都話有free tickets
再唔係門口臨開場$20一張

頂部

快速美言