遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 6月19日 (星期四) 無人同我吹水既吹水post!
  Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

6月19日 (星期四) 無人同我吹水既吹水post!

D 人去晒邊啊????? 快 D 返黎啊~~~~~

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
差唔多啦, 我唔可以直接私下叫佢地做!

我可以要求佢地比個answer 我, 如果無 reply, 我只可以直接同我老細 & 大老細 report.

但我咁做次次都好鑊, 佢地實死得! 所以先話我個係3殺位!

但佢地無理由唔知你可以同上面講, 跟住佢地死得架????

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-6-18 12:25 發表
但佢地無理由唔知你可以同上面講, 跟住佢地死得架????

係因為無人鐘意比人睇實做乜o羅! 經我手的話, 可以由頭到尾好詳細咁document 每一個 step, 佢地覺得煩又唔合理, 因為大家都係 IT department, 唔需要連 wording 都一淸2楚咁寫咁出黎!

再者, 例如佢地話今日2點開工, 我比我捉到唔係2點, 咁佢地又要面聖解釋; 或者佢地貪方便無 notices, 但比我知道又要面聖!

試過好幾次因為呢類原因比我捉到, 而令整個project delay, 所以我係佢地心中係好魔鬼!

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-6-19 12:39 AM 發表

係因為無人鐘意比人睇實做乜o羅! 經我手的話, 可以由頭到尾好詳細咁document 每一個 step, 佢地覺得煩又唔合理, 因為大家都係 IT department, 唔需要連 wording 都一淸2楚咁寫咁出黎!

再者, 例如佢地話今日2點開 ...

咁個班友仔都唔醒叭??? 唉~~~抵俾人涮.....

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-6-18 12:50 發表
咁個班友仔都唔醒叭??? 唉~~~抵俾人涮.....

講就咁講, 但變成我好得佢地憎o羅, 樣樣都揚開晒!

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-6-19 12:52 AM 發表

講就咁講, 但變成我好得佢地憎o羅, 樣樣都揚開晒!

哈哈......咁你咪同佢地講..."呢個世界係咁架啦, 預左無秘密....你唔想死得咁難睇咪跟足情序做..."

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

前排好少少, 但剛剛轉新規例, 佢地又要從新習慣我的要求, 又要花一段時間! 總 之我老細一句, 我又要再做衰人, 而我又要應老細的要求, 再做另一個好詳細的summary ....

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-6-19 01:10 AM 發表
前排好少少, 但剛剛轉新規例, 佢地又要從新習慣我的要求, 又要花一段時間! 總 之我老細一句, 我又要再做衰人, 而我又要應老細的要求, 再做另一個好詳細的summary .... ...

咁基本上你日日寫 report.....

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-6-18 13:29 發表
咁基本上你日日寫 report.....

基本上我係日日睇佢地寫的report, 然後再做summary 比 management 睇!

但今日轉新野, 其中一個新report 要 detail 又係 summary!

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-6-19 01:46 AM 發表

基本上我係日日睇佢地寫的report, 然後再做summary 比 management 睇!

但今日轉新野, 其中一個新report 要 detail 又係 summary!

detailed summary......咁你寫野實好勁....

頂部

快速美言