遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 6月17日 (星期二) 冇錯! 就係呢個吹水post!
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

http://www.memoryexpress.com/Products/Computers(ME)/ComputerPeripherals(ME)/USBDrives(ME)/10GBUSBDrives(ME)/Default.aspx
其他brand仲平

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-6-17 10:12 AM 發表
futureshop kingstone 8G $49
http://www.futureshop.ca/catalog ... 10099805&catid=

哈哈....I like kingstone more than Scandisk.....scandisk 插左入電腦之後要等 it 慢慢 load.....Kingstone 一插就用得.....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

MT,聽講USB key都有假嘢架

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

acutally 咪 4GB + 4GB 唔係平 D 咩????

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-6-17 10:10 AM 發表
你要8G咁大做咩鬼呀?
4G平好多

反正都想買     梗係買部好少少啦 ...

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-6-16 08:17 PM 發表

哈哈....I like kingstone more than Scandisk.....scandisk 插左入電腦之後要等 it 慢慢 load.....Kingstone 一插就用得.....

人頭豬用scandisk,我用kingstone
但係kingstone data transfer得好慢
我返hk再買多隻,好細,figure nail咁大
2G,可以吊喺電話,但係就慢啲,不過真係好方便

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MT 於 2008-6-16 08:18 PM 發表

反正都想買     梗係買部好少少啦 ...

你用唔用得咁多memory先?
我隻2G永遠都唔會full
唔係好唔好,最新出永遠都唔抵啦
flora講得岩,4+4仲平,如果你要買咁大memory

買個external harddrive $100有500G啦

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-6-17 10:19 AM 發表

人頭豬用scandisk,我用kingstone
但係kingstone data transfer得好慢
我返hk再買多隻,好細,figure nail咁大
2G,可以吊喺電話,但係就慢啲,不過真係好方便

係咩??? 我又唔多覺喎....我整係嫌用 scandisk 要我等好煩姐......仲有就係你唔跟個 instruction remove USB 下次開又呢樣又果樣....

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-6-16 08:24 PM 發表

係咩??? 我又唔多覺喎....我整係嫌用 scandisk 要我等好煩姐......仲有就係你唔跟個 instruction remove USB 下次開又呢樣又果樣....

我無理佢啦,但係scandisk有U3,可以用128bits encrypt (但係我都無唔見得人既嘢)

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-6-17 10:21 AM 發表
你用唔用得咁多memory先?
我隻2G永遠都唔會full
唔係好唔好,最新出永遠都唔抵啦
flora講得岩,4+4仲平,如果你要買咁大memory

買個external harddrive $100有500G啦 ...

我都咁話....要買到 8GB 不如買個 external harddrive 仲化算....

頂部

快速美言