遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 5月22日(星期四) 齊來玩上吊嘅吹水 post
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

我去seattle sony outlet終於買咗個wireless headphone比人頭豬啦
好抵呀,原本99.99,special咗70.00,再有50%
最後$34.99成交,又唔駛比tax!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

[quote]原帖由 ah_cho 於 2008-5-21 22:29 發表
破財擋災啦
架車比人撞嗰時蛋嫂係唔係入面呀? [/quote]

[quote]原帖由 woodstock 於 2008-5-21 22:36 發表
點解會咁架?真係好彩呀!
你唔可以安排到時間接送咩?大肚婆揸車都幾辛苦架.
我個妹依家都係坐老公車出入咋. [/quote]

當時係佢揸車返屋企, 仲有1 個 block 就到屋企o架啦!!

我都唔知點解會咁, 蛋嫂前面架車轉緊左入小路, 咁佢自然停定等前車轉完到佢轉啦, 點知前車突然入後波倒車, 蛋嫂係咁按"安" 架車都唔停, 咁咪撞到正一正o羅!

唉 ..... 蛋嫂都呆o左, 只係識得抄低對方的 personal & insurance info 就算, 連 witness 都唔識搵, 又無影相, 又唔報警, 等我返到屋企先同佢去 collision center, 連center的警察都話 無 witness, 而又係對方車尾撞我地車頭, 到時對方反口話我地撞佢都得 ......... 唉 ............. 我都唔知有咩反應好.

我都盡量唔想佢揸車, 但平時返工放工都要佢自己啦, 佢返工遲過我出門, 又早過我返工, 一個返downtown, 一個係 uptown, 可以點? 未搬時都話近外父屋企, 可以叫佢地車, 但搬遠點意思出聲.

總之頭痛啦!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

[quote]原帖由 ultraegg 於 2008-5-21 11:58 PM 發表

當時係佢揸車返屋企, 仲有1 個 block 就到屋企o架啦!!

我都唔知點解會咁, 蛋嫂前面架車轉緊左入小路, 咁佢自然停定等前車轉完到佢轉啦, 點知前車突然入後波倒車, 蛋嫂係咁按"安" 架車都唔停, 咁咪撞到 ... [/quote]
咁叫蛋嫂小心啲啦
咁架車傷唔傷呀?疍嫂咪無車用?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

[quote]原帖由 woodstock 於 2008-5-22 01:42 發表
唔關用邊個 software 事, 係佢無seed 啊, 來來去去都係得99% 响個pool 到咋!!! [/quote]

我都試過有套劇 99.5%, download 足2個星期都無變, 咁咪仲慘!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

[quote]原帖由 ah_cho 於 2008-5-22 02:00 發表

咁叫蛋嫂小心啲啦
咁架車傷唔傷呀?疍嫂咪無車用? [/quote]

傷就唔算好傷, 但都要成個 前 bumper 要換o羅!

架車都仲可以揸, 依家等 insurance 先有得拎去整

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

[quote]原帖由 ultraegg 於 2008-5-22 12:04 AM 發表

傷就唔算好傷, 但都要成個 前 bumper 要換o羅!

架車都仲可以揸, 依家等 insurance 先有得拎去整 [/quote]
咁佢可唔可以揸你架車呀?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

[quote]原帖由 ah_cho 於 2008-5-22 02:04 發表

咁佢可唔可以揸你架車呀? [/quote]

佢唔鐘意揸, 因為係manual shift

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

[quote]原帖由 ultraegg 於 2008-5-22 12:05 AM 發表

佢唔鐘意揸, 因為係manual shift [/quote]
icic
咁如果仲行得就無咩問題
insurance要攪都一排啦,佢地做野都唔快手

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

[quote]原帖由 ah_cho 於 2008-5-22 02:07 發表
icic
咁如果仲行得就無咩問題
insurance要攪都一排啦,佢地做野都唔快手 [/quote]

唉 ..... 架車都未夠1 yr

希望會快少少啦, 話晒蛋嫂都係做呢行, 希望會有少少著數啦

最後編輯: ultraegg : 2008-5-22 02:12 PM
頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

[quote]原帖由 ultraegg 於 2008-5-22 12:10 AM 發表

唉 ..... 架車都未夠1 yr

希望會快少少啦, 話晒蛋嫂都係做呢行, 希望會有少少著數啦 [/quote]
係喎,你買嗰時仲有同我地講

頂部

快速美言