遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 5月16日(星期五) 唔知點解開 post 嘅吹水 post
  Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

5月16日(星期五) 唔知點解開 post 嘅吹水 post

入黎之前又 read 到段 news...講一個女人係 tim horton 做野....因為一個 $2 俾人炒左....跟住個女人同 City 對薄公堂....係 london 既 timmis 亦都有個人被炒, 因為 give a timmbie to a child (as I remember).....你覺得係咪真係要炒呢????

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

請小朋友食timmbie 位員工最後請返啦, 只係轉過另一間返工.

但為$2 同city 對薄公堂未聽過, 可唔可以post 上去" 時事討論 - Current News"?

如果跟員工手冊的指示, 咁 timmbie 事件真係員工做錯! 但新聞話經3個manager 決定先炒, 咁我覺得有2個原因 - 1). o個3個manager 太過死板, 只係跟足字眼去做, 應該炒佢地, 因為佢地絕對唔係一個好的 manager; 2). 位員工得罪某高層, 所以比人借口炒佢.

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

哈哈.....見到你個 2 個 reasons 有 D.....下???? post 去 時事討論 - Current News? 你來啦

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

咩喎, 只有咁的情況下先解釋到為一個 timmbie 而比人炒喎! 唔係得罪人點會咁小題大做.

至於妳講$2的新聞我聽未, 所以唔知邊度有得quote 喎

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

今日我地有 football game,都要去支持下先

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-5-15 13:48 發表
今日我地有 football game,都要去支持下先

依家要寫埋簡評, 但我好少睇波 ... 唔識寫無得玩!

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-5-16 02:09 AM 發表

依家要寫埋簡評, 但我好少睇波 ... 唔識寫無得玩!

我完全係呢方面幾白痴.....

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-5-15 14:52 發表
我完全係呢方面幾白痴.....

係o羅, 以前都可以撞下, 依家唔識寫點玩喎

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

大老細仲未走 .... 我唔好意思走.....

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-5-16 04:19 AM 發表

係o羅, 以前都可以撞下, 依家唔識寫點玩喎

我諗阿嘈嘈講嘅係佢學校嘅football game 囉, 事關佢都唔玩足眼光嘅

頂部

快速美言