诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [原創] [飲食討論] [其他] 請問各位會在邊度買零食呢?
  larrysiu     Rank: 1
XS缺
性別 男
UID 6671

精華 0
帖子 52
積分 80   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-14

[飲食討論] [其他] 請問各位會在邊度買零食呢?

話題類型 飲食討論
食物分類 其他
帖子標題 請問各位會在邊度買零食呢?

X-Seek
此 X-Seek 主題價值 50 XS。 (天藍出手)
X-Seek 出題者 larrysiu 希望能在 2008-5-28 09:52 AM 前尋找到解決方案。
已於 2008-6-16 10:09 PM 由 ultraegg 選出最合適的解決方案及關閉 X-Seek 主題。

小弟一家是個零食焚化爐, 家姐更會每週入貨, 但都不外乎便利店, 超市, 仲有兩三間零食連鎖店如(優), (傳說), (物語)等, 我地想搵出更多更新奇, 更好食ge零食, 上網找又好似只得一兩個網上零食商店仍然是運作中的...

所以問下大家有冇d咩特別心水地方可以買到特別的零食呢? 而都想知道香港人ge口味係咩類別(薯片?乾果? 肉乾? 定係而家果d咩鴨腎,鴨舌?) .... 睇下我地屋企人係唔係跟得上香港人ge大隊

除左特別ge零食購買點之外, 都希望大家比多d自己心水出來同人分享

admin :
己通知作者主題到期
(June 11, 2008)

[ 觀看解決方案 ]

最後編輯: ultraegg : 2008-5-15 10:58 PM
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

我每次返hk都會去muji同日本supermarket買零食

muji就多數買棉花糖,好好味,又唔貴

日本supermarket好似city-super,apita basement 就會買日版零食
好似綠茶味kitkat,桃哈多,其他薯片咁

再唔係就去優之良品買chestnut,我bf好鬼鍾意,仲有mango乾都唔錯

仲有咩呢?? 都差唔多啦,我個妹就最愛去city-super買Jacob's餅,有chocolate面嗰隻,有orange味同提子味揀

仲有差啲唔記得既係mark & spencer既杏仁餅,橙色圓圓package,係必食

老套啲有暴暴飯燋,我都覺得好好味

有一樣嘢好好味,但係近幾年都無咗見有啦,係花生先生既椰子波,好似cheese波咁,但係個packaging係綠色,有椰樹,食過一包,又食過一桶,如果有見過,通知我一聲啦!

X-Seek 解決方案 1/2  [ 觀看下一個解決方案 ]  

頂部

larrysiu     Rank: 1
XS缺
性別 男
UID 6671

精華 0
帖子 52
積分 80   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-14

CITY SUPER d 野有d貴喎, 不過多數都係外國入口就真, 睇來..係唔係大家都對日本野情有獨鍾? 咁台灣野呢? 我想問係唔係大家都覺得, 如果在包裝上加d日文字, 就會高人一等? 因此我見過一d唔係日本生產的零食, 都有加日文字, 但明明是香港/台灣製造喎....

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

芥辣豆、北海道鱈魚絲&果汁牛肉乾如何?

X-Seek 解決方案 2/2   
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 larrysiu 於 2008-5-16 07:44 PM 發表
CITY SUPER d 野有d貴喎, 不過多數都係外國入口就真, 睇來..係唔係大家都對日本野情有獨鍾? 咁台灣野呢? 我想問係唔係大家都覺得, 如果在包裝上加d日文字, 就會高人一等? 因此我見過一d唔係日本生產的零食, 都有加日 ...

我唔會買大陸零食啦,都唔知用啲咩做
所數會買日本,但係我揀得好小心,唔係有日文字就係日本做架
Muji多數都係日本做,放心啲

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

admin: RMK added for larrysiu - PID 171094 [ view ]

最後回覆日期: 2008-6-12 04:31 AM
  編輯帖子
快速美言