遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 資深新聞從業員伍晃榮去世
  CoolQQ     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 301

精華 0
帖子 247
積分 474   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-28

資深新聞從業員伍晃榮去世

QUOTE:
(明報) 04月 17日 星期四 08:25PM
資深新聞從業員伍晃榮今日在瑪嘉烈醫院病逝,終年67歲,他退休前的職位為無新聞部體育新聞採訪主任。

伍晃榮以幽默的手法報道體育新聞,深受不少人愛戴,亦影響了電視報道體育新聞的方式。他在2005年6月30日正式退休。

伍的兒子說,父親因為白血病感染肺炎,導致器官衰竭,臨終前,家人都陪伴在側。

岩岩返到公司, 無咩人, 諗住睇下新聞...
睇到呢段新聞後嚇左一跳~!
估唔到佢咁快就走左, 可惜可惜.

佢退休後,
我o係youtube上面都有搵番佢報新聞時d攪笑野, 好值得回味.

希望佢家人節哀順變啦.

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

QUOTE:
原帖由 CoolQQ 於 2008-4-17 09:28 PM 發表

岩岩返到公司, 無咩人, 諗住睇下新聞...
睇到呢段新聞後嚇左一跳~!
估唔到佢咁快就走左, 可惜可惜.

佢退休後,
我o係youtube上面都有搵番佢報新聞時d攪笑野, 好值得回味.

希望佢家人節哀順變啦. ...

我都幾鍾意佢講體育ge方式...

尤其係佢戈句~波係圓ge~~

岩岩係youtube睇返....真係好回味.....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

聽到好唔開心呀,反而肥肥死我都無咩感覺啦
蘋果話佢發現有病到去咗都係幾個月時間
可能係件好事,起碼佢唔駛咁辛苦
"波係圓既!"
希望佢家人唔好咁傷心啦

頂部

快速美言