遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 美女交警惹車禍
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

美女交警惹車禍

轉載  (明報) 04月 09日 星期三 05:05AM

【明報專訊】美女警察竟然成為交通意外的禍首,莫非真的「紅顏禍水」?重慶26歲美女特警丁虹早前調任交通警察,每日在重慶鵝嶺路口指揮交通,其美貌立即引來不少路人圍觀。上月甚至有兩名司機在開車時,因為只顧向這名美女警察行「注目禮」,結果不慎發生交通意外,幸無人受傷。

《重慶商報》報道,丁虹2001年加入公安局特警總隊,學習武術、射擊等基本技能,成為女子特警隊員。今年3月她到遼寧大連市考察時,被大連女騎警的英姿深深吸引,回到重慶後就主動要求調任交通警察。

從上月18日開始,她每日上午7時30分至9時在馬路上指揮交通,成為首名指揮交通的女警。不少司機看到有女警察指揮交通,都變得很守規矩,一名司機笑稱,看到這麼漂亮的女警察在指揮,自己也要變得有紳士風度一些。然而上月21日上午,一名司機在開車時懷疑只顧望着丁虹,不小心撞上前面另一輛車。次日又發生兩宗同類意外,丁虹對此深表無奈﹕「希望司機們能專心安全駕駛。」

---------------------------

係咪真係靚女得咁緊要, 連開車時都只顧望呀?
如果我搵到相的話, 會再貼上黎比大家睇下!!

搵到啦, 不過幾細張下 ....
[attach]34383[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: ultraegg : 2008-4-10 12:37 AM
頂部

CoolQQ     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 301

精華 0
帖子 247
積分 474   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-28

今日我都岩岩睇左呢篇報導.
真係危險了.

不過我都係半信半疑....
係唔係真係靚到咁??

haha~

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

照張相睇都算靚女, 但又唔係靚到嘩嘩聲咁, 個人覺得係眉清目秀咁, 所以唔明點會搞到撞車咁利害!

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

張相咁細..
邊個企入去都變靚la..

有冇張大d o既大家一齊研究下

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

[attach]34412[/attach]

[attach]34413[/attach]

有啦, 有啦
唔該晒 coolio 幫手搵到大少少的相!

可能交通女警無乜靚女, 所以先會咁大反應!

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

唔知係咪張相嘅角度問題, 真係唔覺得會靚到掛住睇佢搞到撞車咁誇張喎......

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

here is one more.

最後編輯: Coolio : 2008-4-11 10:12 AM
頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

遠睇or側面都ok o既(有幻想空間)..
正面睇其實唔可以算話係靚wo..
一或係影相果個問題呢

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

側面OK的, 但正面真係

不過會交通意外就怪D- -

頂部

快速美言