遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 4月1日 (星期二) 愚人節比比開ge吹水post~~~~~
super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-4-1 12:21 PM 發表
flora, 做乜唔睇清楚就click 呀?
唔係話妳朋友有心send virus比妳, 但可能連佢自己都唔知有virus, 所以都係小心d 好!

當然唔需要似嘈嘈個未來老爺   咁 樣樣都問, 但小心總係好o既!

妳最好scan 一次求安心 ...

其實 係味所有既 電腦店(BEST BUY, COMPUSA, FRYS,..ECT)
都有一張專用 "CD" 用黎 SCAN 同FIX D VIRUS/CHECK PC 咩事?

因為 我以前睇D人 拎部腦去整,話唔知咩事,好慢, ...之後D 人就拎左張CD 出黎...

安裝左隻CD之後(唔使10MINS 就SCAN完!)就可以同佢地講 部電腦咩事@@"

我真係好想 COPY 一隻

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2008-4-1 12:29 PM 發表

其實 係味所有既 電腦店(BEST BUY, COMPUSA, FRYS,..ECT)
都有一張專用 "CD" 用黎 SCAN 同FIX D VIRUS/CHECK PC 咩事?

因為 我以前睇D人 拎部腦去整,話唔知咩事,好慢, ...之後D 人就拎左張CD 出黎...

安裝左隻C ...

我又要 copy ...

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

QUOTE:
原帖由 MT 於 2008-4-1 12:25 PM 發表

發作過啦 ...   佢個 msn 係咁 send foto file 比人 ...

file???? or just the link?????

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-4-1 12:32 PM 發表

file???? or just the link?????

如果中左MSN 毒 既, 真係會SEND FILE 比人...

仲要自己SEND左都唔知..

頂部

francais (咩咩)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (飄忽的豬)
性別 男
UID 8141

精華 0
帖子 5576
積分 17581   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-8-21
來自 你話邊就邊啦
狀態 離線

發表於 2008-4-1 12:40 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 francais 為MSN好友 通過MSN和 francais 交談 Gmail
back again~

don't know what you are talking...

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2008-4-1 12:34 PM 發表

如果中左MSN 毒 既, 真係會SEND FILE 比人...

係呀 ...  file lar ...   

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2008-4-1 12:34 PM 發表

but I just got the link from my fren and she didn't send it...anyway...I'm scanning my pc rite now

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 francais 於 2008-4-1 12:40 PM 發表
back again~

don't know what you are talking...

talking about virus file ...

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

我浮出嚟打個招呼先, 點解你地傾傾吓唔見晒人嘅?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2008-4-1 00:29 發表
安裝左隻C ...

係有呢類applications, 但普常都係自己整, 例如做一隻bootable的cd, 內裏有齊anti-virus, spyware scan, system repair tools 等, 自己都可以隻比自己用o架! 以前w2k時代我都做過一隻比自己, 但依家懶無再整啦!

頂部

快速美言