遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

天藍競賽
 競賽類型: 以回覆參加
 截止參加競賽日期: 2008-4-13 12:00 AM
 競賽獎項:
全中:   20  XG
答中5 題:   15  XG
答中4 題:   12  XG
答中3 題:   9  XG
答中2 題:   6  XG
答中1 題:   3  XG
 參賽獎: 1 XG (凡參加此競賽者﹐辦獎時均會獲贈參賽獎)
 本競賽餘下未頒發的 XG 獎金: 不限
 頒獎日期: 2008-4-13 11:11 AM
標題: [4月13日截止]娛樂聊天遊戲-木村劇集知多少
MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

1) 劇集名:
2) 劇集名: Hero         
3) 劇集名:          
4) 劇集名: 華麗一族      
5) 劇集名: 冰之驕子         
6) 劇集名: Engine

第一同第三 ...  唔記得 jor ...  

勝出帖子: 答中4 題

參賽獎: 1 XG

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2008-4-6 06:30 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
1) 劇集名 : 美麗人生(Beautiful Life)         
2) 劇集名 : Hero           
3) 劇集名 : 從天而降億萬顆星星(空から降る一億の星)        
4) 劇集名 : 華麗一族(華麗なる一族)         
5) 劇集名 : 冰上悍将(PRIDEプライド)           
6) 劇集名 : 飆風引擎(Engineエンジン)

勝出帖子: 全中

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

1) 劇集名 :         
2) 劇集名 : Hero           
3) 劇集名 :         
4) 劇集名 :         
5) 劇集名 : Pride           
6) 劇集名 :

仲辛苦過返學時搵資料做功課呀!

我最多係搵到呢2個咋!

勝出帖子: 答中2 題

頂部

快速美言

43  1/2  1  2  > 

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ultraegg: 唔公平呀, 我唔係木村fans, 點玩喎!
Flora: 哈哈....我都想知.....
woodstock: 咁咪趁呢兩個weeks 睇吓佢d 劇囉 ~
koon1218: hahaha....多謝JQ送XG
Edmund: >.<
ultraegg: 2 weeks 睇唔晒呀!
小美: 今次真係投降
woodstock: koon koon 唔洗客氣啦, 都係為咗慶祝木村大人出新劇啫 ~
woodstock: 阿蛋, 咁咪睇得一套得一套囉, 中一套都有3XG 架嘛
woodstock: 小美, 乜你唔係木村迷嚟咩?
koon1218: 小妹, 有幾套係一睇就知係邊套劇啊....
ultraegg: 不如比少少tips 啦, 例如邊年o既戲, 咁易搵答案喎
ultraegg: koon .... 妳係佢fans當然一睇就知啦!
francais: 一回來就玩甘大啊... 我都投降喇... 不過我仲識兩個
小美: 我冇睇日劇好耐
doggiekitty: 哎...難難難...家陣想搵啖苦飯吃都咁艱難...
woodstock: 好呀阿蛋, 咁我比92-08 年啦, 你慢慢揾喎 ~
woodstock: 咁都話明係測試吓大家係咪標準木村迷,咁若果你連一套都未睇過,
woodstock: 又真係好難估喎,幫你唔到喇 ~
woodstock: 咩咩, 識兩個都玩住先啦, 都有6XG 架 ~
woodstock: 小美, 有幾耐冇睇先?有兩套都唔係好新咋喎, 都有成10年前啦, 你掂嘅 ~
woodstock: doggie, 你都幾搞笑喎, 都唔係好苦啫........
francais: 呢鍋就真係俾你考起啦... 有無tips俾下甘啊...
woodstock: 咩咩, 見你咁捧場, 咁你想問咩tips 呢?
koon1218: JQ, 我忘記問你,個劇名D為之對. 劇集4好似係有兩個劇名ㄛ
francais: 你可以俾乜tips咪俾乜囖~ 睇下你有幾多誠意甘啦~
francais: koon仔... 你甘講同話俾人知個答案有咩分別呢...
woodstock: 咩咩, 我好有誠意架, tips 咪係全部劇都係木村大人响92-07年之間拍嘅囉 ~
woodstock: koon koon, d 名都係日文翻譯過嚟, 所以差唔多嘅我都當啱架喇, 放心!
koon1218: 咩咩, 你唔好咁講啊, 可能真係有人唔知呀....
woodstock: 都幾多人玩喎, 所以下星期決定推出part.2, 大家到時一定要再嚟捧場呀!
koon1218: JQ, 唔好出咁難架...
doggiekitty: PART 1 都咁難, 睇怕 part 2 肯定難到嘔... ....
woodstock: 唔會好難嘅,都係嗰句,你有睇過就一定識答!
ultraegg: 我到依家都未有頭緒呀, 點玩part 2 .... 相我一定睇過, 但名就 ....
francais: 我僅僅識的part1出佐.. part2死得..
woodstock: 但係咩咩, 我未見你寫答案喎, deadline 前好寫喇, 識幾多寫幾多啦 ~
woodstock: 阿蛋, 咁你上網search 吓木村大人d 劇叫咩名recall 吓咪得囉!
woodstock: 阿蛋, 有答咪得囉, 志在參予啫, 都算唔錯架喇 ~
doggiekitty: Yes ah, 上網search可以help to find answers, but, very time consuming.

最後回覆日期: 2008-4-13 11:07 AM
最後編輯日期: 2008-4-8 11:19 PM (woodstock)
 43  1/2  1  2  > 
  編輯帖子
快速美言