遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 今晚發生嘅一件事:狗狗
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

今晚發生嘅一件事:狗狗

頭先啱啱返屋企 (都夜晚一點啦)
見到屋企留下parking有架車,入面有隻好靚嘅白色狗狗,我諗係雪撬狗
我哋架車行過,車頭燈照住佢,佢都無吠,無叫,好乖乖咁望住我哋
我哋泊好車,我就行過去望下佢
其實我好怕大狗,驚佢會吠我
一路行埋去佢都係咁望住我
我喺個袋攞咗電話出嚟同佢影相
佢就望都我實一實
我影咗幾張,摸一摸咗架車嘅engine,係凍嘅
即係狗狗比人留咗喺車入面好耐,個主人有無打開少少窗
今晚得0度咋,因為我落車前check過我架車嘅室外溫度
所以我影埋架車車牌
預備上樓打比有關部門
但係再落去check下,架車就走咗啦
但係我都打算file去humane society report佢個主人
呢個好明顯係animal abuse

我attached咗啲相,比你哋睇下狗狗真係好可愛㗎,希望佢主人會好好咁對佢啦:
[attach]33517[/attach]

[attach]33516[/attach]

[attach]33515[/attach]

ah_cho/woodstock :
因為呢個版係要圖文並貌, 所以我edit 咗你個post.

唔該晒,可唔可以開個function可以直接upload相呀?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: woodstock : 2008-3-22 05:36 PM

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

基本上....就算唔開WINDOWS 對件狗/人都唔會有太大影響(我C 過係架車到 8小時都係咁,咩窗都無開).....

而且 0 度既話...唔開好過開...因為外來的空氣會令到佢更冷....

而且如果你要 REPORT...你唔使知道 個車主正確既 停車時間?同停左幾耐?....
同埋 你都話0 度...咁個engine應該會冷得比較快的呢....

ah_cho :
有form填,佢要你report address,但係佢唔係我neighbor
我凈係寫咗佢車牌,我屋企address,date同time

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

隻狗狗好乖喎, 睇玻璃上無乜蒸氣, 若果真係無開窗, 我諗佢應該都唔係困住好耐.
雖然你摸過個車頭係凍嘅, 但室外溫度咁低, 可能停15-20 mins 都會凍晒.
所以未必好似你咁諗嘅.....(往好方面諗)

不過我覺得你都做得好啱, 所謂唔怕一萬, 至怕萬一, 做定d 預防措施都冇壞嘅.

其實呢種狗狗嘅毛好厚, 唔係好怕凍, 就算响車外佢都頂得住架, 你唔洗担心 ~

ah_cho :
又係啵,無蒸氣,我都無留意到

我諗係因為我地apartment唔比帶狗入,所以佢主人先留低佢啦
同埋可能佢都習慣,如果唔係,一定會吠,叫人救佢出去

最後編輯: woodstock : 2008-3-22 05:53 PM

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

最憎d唔負責任的主人!

警報啦

woodstock :
嘩, 你又激咗d.

我都相信正如嘈嘈所言, 佢個主人上去朋友度一陣又唔方便帶埋佢先會放低佢响架車度啫.

唔洗吓吓都話報警喎, 冷靜 d ~~

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
ah cho: 唔該晒,可唔可以開個function可以直接upload相呀?

已經係用forum 本身嘅img attachment function 嚟post 上去lu bor,
你睇睇我點edit 你個post, 下次用同樣方法就得架喇, 好方便架!

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

woodstock: RMK added for ah_cho - PID 164284 [ view ]
ah_cho: RMK added for ah_cho - PID 164284 [ view ]
ah_cho: RMK added for super-hing - PID 164291 [ view ]
ah_cho: RMK added for woodstock - PID 164292 [ view ]
mickeyGoUp: Set 左可以 upload pics 勒!
ah_cho: 唔該晒!
woodstock: RMK added for ultraegg - PID 164331 [ view ]

最後回覆日期: 2008-3-23 09:44 AM
  編輯帖子
快速美言