遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [AB-Edmonton][港式] 三和餐廳
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

[AB-Edmonton][港式] 三和餐廳

餐廳名稱 三和餐廳
菜式 港式
主要地區 AB-Edmonton
地址 大概70 Ave 夾 Calgary Trail

三和喺edmonton都開咗一段時間
但係之前間鋪因為業主收返expand,所以無開一排
佢哋而家搬咗去舊紅梅閣嗰度
即係舊鋪再落十幾條街,home depot對面

menu完全無改過,價錢一樣
但係special就唔同咗,貴咗少少咁,7.75連drink, 凍飲加0.75

裝修無特別,應該係話無裝修
凈係掃過啲牆咁
檯櫈都係舊嘢,地板亦都唔見得係新

我今日食咗炸醬撈麵 + 凍檸樂
人頭豬食咗粟米石班飯 + 凍㗎啡

我個麵就叫average啦,唔係十分好食,因為啲麵整得唔多夠熟
同埋啲湯好明顯係雲吞湯,即係好重味精
我覺得全edmonton so far我試過最好味嘅係chinatown嘅大家樂,整得甜甜哋,好惹味

當你唔清楚佢個水吧係點嘅時侯,凍檸樂永遠係最穩陣,因為無師父

我無試過人頭豬個飯呀,因為等咗好耐先嚟,佢嚟到我都食飽咗啦
都係有啲青豆咁,無咩特別,都ok多魚塊啦

見佢坏凍啡淡淡color咁,我諗唔夠濃啦

兩個人食咗19.90+tips
唔算抵食,但係食得太平多,都想轉吓其他

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Rating:
2 reviews

最後編輯: ah_cho : 2008-3-22 09:42 AM

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

哇~ 杯野落多左奶啊??? 咁幾色既???? 唔係同一幫人做架咩???

ah_cho :
同一班人
我認得成一用handfree傾電話嗰個嬸嬸

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

個炸醬撈麵真係好唔吸引.........

ah_cho :
食落入面啲肉似係叉燒!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

因為貪三和開得夠夜,而每次我同 minnie 落機都係夜晚 11 點幾,所以多數就會去三和食 d 宵夜先返屋企!    

對於我呢 d 響 Maryland 餓慣既,三和算幾唔錯喎!!    我地最鐘意叫既係牛肚河 同 鹹魚雞粒炒飯。

ah_cho :
你地真係飢不擇食呀!
Flora岩岩先講完覺得太難食,好耐都無去

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

請問如果響 Whyte Ave 沿 Calgary Tail South bound 落黎,Home Depot 響左手邊,新 三和 係唔係響右手邊架呢?  係唔係對到正 Home Depot 架呢?

唔該!  

ah_cho :
無錯無錯,就係嗰度啦,佢連住間motel架

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

唔知你地個面的三和 同唔同 加州既 三和...

CA 既三和, 會同 大華超級市場 係埋一起- -

你們個面係味都係咁?

ah_cho :
唔同架,佢地應該無關係
我地嗰間係family經營咁,好cheap架

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ah_cho:
ah_cho: RMK added for Flora - PID 164267 [ view ]
ah_cho: RMK added for woodstock - PID 164297 [ view ]
totoro:
ah_cho: RMK added for mickeyGoUp - PID 164317 [ view ]
ah_cho: RMK added for mickeyGoUp - PID 169142 [ view ]
ah_cho: RMK added for super-hing - PID 169237 [ view ]
mickeyGoUp: 唔該晒嘈嘈!

最後回覆日期: 2008-4-24 05:49 PM
  編輯帖子
快速美言