遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [BC-Vancouver][日本菜] 友和日本料理
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

[BC-Vancouver][日本菜] 友和日本料理

餐廳名稱 友和日本料理
菜式 日本菜
主要地區 BC-Vancouver
地址 201-1128 W.Boardway, Vancouver, B.C.
電話 604-677-0426

我成日响度講友和好掂, 尋晚同friend 去dinner 終於捨得影d 相上嚟比大家睇吓喇.
可能唔係好夠光, 影出嚟嘅賣相冇實物咁正, 但信我啦, 真係樣樣都好靠得住架!

green salad, miso soup, 波菜沙律同 ebi sunomono
[attach]33458[/attach]

賣相唔多靚(但好味)嘅BC roll 同炸軟殼蚧 roll, yummy~
[attach]33459[/attach]

日式焗蠔, tuna tataki and 牛肉刺身
[attach]33460[/attach]

新鮮美味的生蠔
[attach]33461[/attach]

鮑魚壽司, 象拔蚌壽司, 甜蝦壽司同埋韓式三文toro 刺身
[attach]33462[/attach]

嘩, 好大碟刺身, 其中tuna toro 真係新鮮到吖..... 碎帶子壽司都好正呀!
[attach]33463[/attach]

大特寫, 青瓜旁邊嗰幾件先係tuna toro, 一影完呢張相就以光速消失咗喇, 睇相先見到原來真係响呢碟刺身度出現過......
[attach]33464[/attach]

蝦同雜菜tampura, 炸得好鬆化架
[attach]33465[/attach]

韓式BBQ牛仔骨, 好美味
[attach]33466[/attach]

咁嘅陣容(仲有好多其他嘢食), 埋單每位連tax+tips 都係$27 大元, 真係好抵食!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Rating:
4 reviews

最後編輯: woodstock : 2008-3-22 02:18 AM

頂部

wendylo1234     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 44565

精華 0
帖子 187
積分 809   詳情

閱讀權限 50
註冊 2008-1-21
來自 寵物國
狀態 離線

WOW, 啲生蠔好新鮮呀!
碟魚生賣相好正喎!
死啦!攪到我好肚餓呀!!!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

woodstock suggested me to try it in last Oct when I was visiting Vancouver too. It is a great place to hang out, the place is clean. The food we had was OK, it was above average for all-you-can eat standard. But the service was bad, the waiters seems not willing to give us food (maybe the guys with me ate too much).
We went on a Saturday and they were pretty buzy (fully booked). I want to try again in May on a weekday and see it would be the same!

I am hungry now..... after seeing the food!

woodstock :
我真係未試過咁嘅sevice 喎, 尋晚都係full house 但我d friend 都讚佢地好招呼.......

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

有時係真係忙得滯所以會疏乏左 d 客掛?

係呢!  BC Rolls 係咩黎架呢?  

woodstock :
個roll 入面包嘅係BBQ salmon skin, 上面淋少少汁, 好yummy ~

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

頭先同人頭豬講JQ寫咗友和review
佢叫我幫佢發下言,支持下JQ

佢話友和嘢食係5/5,但係service就得2/5
叫完第2個round佢哋就開始唔想serve我哋啦
因為嗰時開始多人
我哋叫極都無人take order咁

佢都話下次要無咩人先去食

代打完畢!

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-3-22 12:26 PM 發表
頭先同人頭豬講JQ寫咗友和review
佢叫我幫佢發下言,支持下JQ

佢話友和嘢食係5/5,但係service就得2/5
叫完第2個round佢哋就開始唔想serve我哋啦
因為嗰時開始多人
我哋叫極都無人take order咁

佢都話下次要無咩人先去 ...

多謝你隻豬先生支持 ~
咁希望你地今次會食得高興d 啦,
我諗你早少少去食會好d, e.g. 6.30pm 咁上下.
應該點都唔會太多人啦, 會招呼好d 呱.
不過我都係嗰句, 我去咁多次(都可能有50次),
真係未試過你講嘅咁情況囉.........

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2008-3-22 10:45 PM 發表

多謝你隻豬先生支持 ~
咁希望你地今次會食得高興d 啦,
我諗你早少少去食會好d, e.g. 6.30pm 咁上下.
應該點都唔會太多人啦, 會招呼好d 呱.
不過我都係嗰句, 我去咁多次(都可能有50次),
真係未試過你講嘅咁情況囉... ...

叫埋你一齊去,一定無死

woodstock :
就係等你咁講啦, haha ~~

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
就係等你咁講啦, haha ~~

你係熟客仔,佢地一定對你好啲啦!

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-3-24 04:44 AM 發表

你係熟客仔,佢地一定對你好啲啦!

未必架, 我又唔係日日去, 都未必認得我啦,
而且d 侍應生成日轉, 點會特別對我好d 吖 ~

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

VancouverXSeattle 小胃祭 Review #1

我岩岩再去完
今次好好多,個waitress姐姐好好人,每次放低嘢我講唔該,佢都會話唔駛客氣
個韓式三文魚生真係好正,其他都唔錯,去片!
可能有啲相同woodstock既差唔多,即係話水準唔錯啦
咁既價錢 ($22.95+tax+service) 我覺得好抵啦!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: ah_cho : 2008-5-22 09:21 AM

頂部

快速美言