遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

天藍競賽
 競賽類型: 以回覆參加
 截止參加競賽日期: 2008-3-14 12:00 AM
 競賽獎項:
20 題全中:   25  XG
答對17-19 題:   20  XG
答對13-16 題:   15  XG
答對 9-12 題:   10  XG
答對 4-8 題:   5  XG
 參賽獎: 1 XG (凡參加此競賽者﹐辦獎時均會獲贈參賽獎)
 本競賽餘下未頒發的 XG 獎金: 不限
 頒獎日期: 2008-3-15 02:22 PM
標題: [3月14日截止]娛樂聊天遊戲 - 90年代經典金曲大比拼
  chehee     Rank: 3
青出藍
性別 女
UID 2359

精華 0
帖子 29
積分 200   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-31
來自 canada
狀態 離線

Answer

01)金曲名: 愛上一個不回家的人         主唱: 林憶蓮
02)金曲名: 容易受傷的女人     主唱: 王靖雯
03)金曲名: 獨自去偷歡      主唱: 劉德華
04)金曲名: 心酸的情歌      主唱: 巫啟賢
05)金曲名: 純真傳說         主唱: 郭富城
06)金曲名: 友情歲月         主唱: 鄭伊健
07)金曲名: 歡樂今宵         主唱: 古巨基
08)金曲名: 頭髮亂了         主唱: 張學友
09)金曲名: 對你太在乎      主唱: 陳慧琳
10)金曲名: K歌之王          主唱: 陳奕迅

勝出帖子: 20 題全中

參賽獎: 1 XG

頂部

ah_chu46 (阿朱)     Rank: 1
新天藍會員
性別 男
UID 37

精華 1
帖子 278
積分 -244   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-23
來自 香港﹐身在加拿大toronto ... ... ...
狀態 離線

01)金曲名: 愛上一個不回家的人     主唱: 林憶蓮
02)金曲名: 容易受傷的女人         主唱: 王菲
03)金曲名: 獨自去偷歡             主唱: 劉德華
04)金曲名: 心酸的情歌             主唱: 巫啟賢
05)金曲名: 純真傳說               主唱: 郭富城
06)金曲名: 友情歲月               主唱: 鄭伊健
07)金曲名: 歡樂今宵               主唱: 古巨基
08)金曲名: 頭髮亂了               主唱: 張學友
09)金曲名: 對你太在乎             主唱: 陳慧琳
10)金曲名: K歌之王                主唱: 陳奕迅

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

01)金曲名: 愛上一個不回家的人 主唱: 林憶蓮
02)金曲名: 容易受傷的女人 主唱: 王菲
03)金曲名: 獨自去偷歡 主唱: 劉德華
04)金曲名: 心酸的情歌 主唱: 巫啟賢
05)金曲名: 純真傳說 主唱: 郭富城
06)金曲名: 友情歲月 主唱: 鄭伊健
07)金曲名: 歡樂今宵 主唱: 古巨基
08)金曲名: 屈到病 主唱: 張學友
09)金曲名: 對你太在乎 主唱: 陳慧琳
10)金曲名: K歌之王 主唱: 陳奕迅

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp: 第一首真係 up 到口唇邊唔記得歌名!!!!
mickeyGoUp: 第七首無理由唔識啦!! 叫左 minnie 響我未棄權前唔好講個答案出黎,
mickeyGoUp: 點之佢一聽就即刻話係xxx!! 搞到我冇得玩落去!!!
mickeyGoUp: 第九首又係 minnie 講左個姓出黎!! ><
woodstock: minnie通水你都可以寫個answer出嚟啫,你地兩個合作答題有咩所謂喎~
woodstock: 但係你第三題個answer係咪玩嘢先?我唔會當你啱架喎 ~
woodstock: 阿蛋,d 歌我夠識晒啦,但我唔會自認仲係年青人喎 ~~
alexfht: 真係有D唔識, 好多識唱UP唔出個歌名...haha
mickeyGoUp: 第三題個 answer? haha! 幽個默咁姐! 最緊要開心!
mickeyGoUp: haha.. alexfht, d 歌太舊喇,我都識唔晒!
ultraegg: 我係可以聽完知道係邊首歌喎, 咁仲唔年青!
ultraegg: , 妳知依家新我直情唔知邊個唱呀
ultraegg: 但郭富城首 ... 仲係記唔起叫咩名!
小美: 好想知米奇第三題個answer tim
小美: 旦, 你去 search 吓就知道個答案
woodstock: ................ 阿蛋你咁樣都仲認年青我真係冇嘢好講 ...........................
woodstock: 好啦,既然大家都咁年青,我下一個game全部出呢幾年d 歌,咁你地實攞滿分啦!
小美: Yeah JQ 萬歲
Edmund: o_O...
Geai: #8 give me little work
flash2man: JQ妹妹下次出日文歌你實攞晒分啦 !
woodstock: 第8首係四大天王d 歌, 應該都唔會難估喎
woodstock: 阿閃, 我自己出題又點玩呀?出比佢地玩, 分分鐘冇人答喎
flash2man: 我一定要支持JQ妹妹架!
ah_cho: 我終於可以試估晒又無出貓啦!
woodstock: 阿閃, 咁多謝你支持先!嘈嘈, 今次真係無出貓?
ah_cho: 點解人人都係:對不起﹐獎金經已全部頒發完畢?
ah_cho: 真係無貓貓啦,我係90年代人,梗係識答啦
Edmund: 無貓貓....o_O

最後回覆日期: 2008-3-14 09:25 PM
最後編輯日期: 2008-3-14 07:01 AM (woodstock)
  編輯帖子
快速美言