遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

天藍競賽
 競賽類型: 以回覆參加
 截止參加競賽日期: 2008-3-15 12:00 AM
 競賽獎項:
全中:   20  XG
估中其中一項:   10  XG
 參賽獎: 沒有
 本競賽餘下未頒發的 XG 獎金: 不限
 頒獎日期: 2008-3-15 02:48 PM
標題: 晒吓馬先3 ~ (有獎競猜遊戲)
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

Irish Terrier (愛爾蘭爹利) +  Bichon (比熊犬)

今次近啦o卦?

woodstock :
Irish Terrier 唔係淨係得白色喎, 不過都係nice try.

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

再唔係 ..... 或者 .....

Soft-Coated Wheaton Terrier (軟毛麥色爹利) + Bichon (比熊犬)

woodstock :
Wheaton Terrier 係大型犬嚟喎.
不過都係嗰句, nice try ~

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
pomeranian+bichon ??

woodstock :
咁又唔一定係佢喎.......
而且你冇寫中文名喎

補返個中文名先!
pomeranian (松鼠) + bichon (比熊犬)

勝出帖子: 全中

woodstock :
估同一樣嘢做咩出兩個post 架, 加返响嗰度咪得囉

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
woodstock :
Irish Terrier 唔係淨係得白色喎, 不過都係nice try.

咁 .....

Cairn Terrier (凱恩爹利) + Bichon (比熊犬)

woodstock :
Carin Terrier 仲錯, 冇白色架

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

阿蛋, 做咩咁夜仲未訓嘅?你失眠呀?

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

試下呢個:
West Highland Terrier + Pomeranian
西高地白爹利 + 松鼠

woodstock :
good try ~

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

再估估:
Yorkshire Terrier  + bichon
約瑟爹利 + 比熊

勝出帖子: 估中其中一項

woodstock :
haha ~ nice try x 2

頂部

doggiekitty     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 44587

精華 0
帖子 152
積分 854   詳情

閱讀權限 50
註冊 2008-1-23
來自 Animal Planet
狀態 離線

係喎, 冇睇清楚個題目添, 得兩種dog breeds 咋喎....... 咁再估過啦.

等我用捉Mastermind棋子o既方法去估等一個Breed先:

Wendylo1234 第一次估有「Chihuahua or Pomeranian gene , 然後woodstock 話「幾接近喎」跟住Wendylo1234 又話「白色鬆毛,咁就要踢走芝华华」, 再加上小神估「pomeranian+poodle」, 而 woodstock 話:「你都估得幾接近架啦, 不過poodle 係捲毛嘅狗種而呢隻d 毛係長而直嘅, 所以 poodle 一定唔係喇!」
咁好明顯其中一種血統梗係 Pomeranian ( 松鼠狗 ) 啦!!!

至於另外果個 Breed, hmmm, 有 d 難喎, Woodstock Tips  話, 係中小型犬, 而 AH_CHO 估「West Highland Terrier + bichon 西高地白爹利 + 比熊」, woodstock 又話:「 估westie 係一個好嘅選擇 」

咁唯有跟下風啦, 我估佢係 West Highland Terrier (西高地白爹利)

Pomeranian ( 松鼠狗 )  + West Highland Terrier (西高地白爹利)

今次係唔係 BINGO...噹噹噹...CASH OUT...噹噹噹...

woodstock :
好有邏輯喎真係.........

頂部

doggiekitty     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 44587

精華 0
帖子 152
積分 854   詳情

閱讀權限 50
狀態 離線

Haha....haha....我知另外個 breed 係乜啦...  

第一, 個個估  Bichon, Woodstock 都冇話錯,
第二, Woodstock tips 話佢其中一個血統係一種白色嘅鬆毛狗. 又係香港有個名人成日同佢隻愛犬出鏡嘅呢........ 咪即係邝美云隻CASH 囉, 咁仲唔係 Bichon (比熊犬)....

根據我偵探頭腦, 答案係:  

Bichon ( 比熊犬 ) + Pomeranian ( 松鼠狗 ) = Bi-Pom ( 鼠熊 )

今次 SURE WIN 啦........哈哈哈哈........

勝出帖子: 全中

woodstock :
Bichon ( 比熊犬 ) + Pomeranian ( 松鼠狗 ) 就係啱, 但我係咪應該count 你個最後答案Bi-Pom ( 鼠熊 )呢........ 咁就唔啱lu 喎 ~

頂部

水中藍
性別 保密
UID 44587

精華 0
帖子 152
積分 854   詳情

閱讀權限 50
狀態 離線

係喎, 聽日就 deadline lu 喎, 為保險起見, 估多幾次先!
彭建新的OK仔係Papillon (蝴蝶犬) + 邝美云的CASH 係 Bichon (比熊犬)

Papi-Bichon (蝴熊犬)

woodstock :
嘩!新品種呀!

頂部

快速美言