遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [.研究中] 部份會員無法使用 LIPS 留言
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

零仔﹐有無試過搵個 Java version 同埋試下用 Firefox呢?

頂部

御忍幻零     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
註冊 2008-1-25
來自 盤古聖地
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-2-15 12:39 AM 發表
零仔﹐有無試過搵個 Java version 同埋試下用 Firefox呢?

呀,sor,唔記得貼圖,我搵唔到java...控制台冇...
會唔會其實未裝呢?
firefox 同 nescape 都冇...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

http://www.java.com/zh_TW/

Click "我有 Java 嗎"

This post contains LIPS. Either you have not logged in or you do not have permission to listen.
頂部

青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
來自 盤古聖地
狀態 離線

唔該哂,...
但我係未咩都冇咁呢?

======================
症狀

applet 未執行。

原因

未在 Web 瀏覽器中啟用 Java Runtime Environment (JRE)。如果已安裝 JRE 但無法執行 applet,則您可能需要透過 Web 瀏覽器啟用 JRE。
-=======================================
咁裝唔裝 JRE?

mickeyGoUp :
用 Firefox 去呢? 測試結果係唔係一樣呢?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

零仔: ms jv 係build-in with IE7, 你有無裝都會有o架!

我之前試過差唔多情況, 你只要disable ms vm 後, 再裝 sun java就可以正常咁用

頂部

青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
來自 盤古聖地
狀態 離線

我:firefox 同 nescape 都冇...

sun java,係新java呀呵?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 御忍幻零 於 2008-2-15 06:12 PM 發表
我:firefox 同 nescape 都冇...

sun java,係新java呀呵?

This post contains LIPS.  Please click below to listen.

This post contains LIPS. Either you have not logged in or you do not have permission to listen.
頂部

青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
來自 盤古聖地
狀態 離線

米奇大哥!
我:firefox 同 nescape 都冇...裝到...淨係用IE...
咁我去裝左先...

頂部

青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
來自 盤古聖地
狀態 離線

This post contains LIPS.  Please click below to listen.

終於可以聽到零仔既 LIPS!! 實在太好喇!!!! :)

頂部

青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
來自 盤古聖地
狀態 離線

仲有個問題...
有冇辦法要番自己 d lips 架?

頂部

快速美言