遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [.研究中] 部份會員無法使用 LIPS 留言
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

部份會員無法使用 LIPS 留言

有部份會員嘗試使用 LIPS 錄音留言時,見到 "Loading Java applet" 後,便沒有其他訊息,亦無法進行錄音。  特此開設這個主題,希望能為有同類困難的朋友解決問題,令他們也可以享用 LIPS 這功能。

因為多數在使用 LIPS 時有困難的朋友,都是在錄音上遇到困難,所以我們會針對錄音軟件。但如果您連收聽 LIPS 也遇到困難,歡迎您也提出來讓我們協助。

This post contains LIPS.  Please click below to listen.

This post contains LIPS. Either you have not logged in or you do not have permission to listen.
頂部

御忍幻零     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
註冊 2008-1-25
來自 盤古聖地
狀態 離線

嗯嗯,辛苦你啦,我都諗住print個圖架啦~
係IE 7,java唔知...通常話有需要就裝,通常唔睇
咁佢首先就話要按安裝mp3 recorder..etc etc

之後請看附件:
一開始畫面係冇pt 3既,要按多一次pt 1,先會出現pt 3,之後按rec之後再按play掣之後pt 4就話網頁發生錯誤,並冇聲音。

求助..

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: 御忍幻零 : 2008-2-14 08:14 AM

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

回復 #2 御忍幻零 的帖子

This post contains LIPS.  Please click below to listen.

This post contains LIPS. Either you have not logged in or you do not have permission to listen.
頂部

青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
來自 盤古聖地
狀態 離線

千奇唔好唔該我啦米奇大哥,應該係我唔該你就真...
我copy唔到pt 4 double click 之後既字,所以又print左,
唔該你睇睇係點解,
因為佢有兩個error
紅色字既意思係另一個error既資料,但係錯誤訊息一樣

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

[attach]31800[/attach]

[attach]31801[/attach]

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

IE 7 ......... 米奇, 好大可能係以前我遇過的問題喎, 同security 有關

mickeyGoUp :
咁您可唔可以試下幫幫零仔? 麻煩您! :)

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

零仔: 我用中文windows, 希望你睇得明啦!

Tools -> internet options
Security -> internet -> custom setting
Java custom setting -> disable jave

[attach]31802[/attach]

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我一直都用唔到呀......

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

零仔﹐請您試下阿蛋既方法。

阿閃﹐您可唔可以再形容一下您個情況呢?  同埋您係聽唔聽到架呢?

頂部

青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
來自 盤古聖地
狀態 離線

應該仲未得...
ActiveX 本來係啟用,但見蛋哥個圖我轉左停用
我係Java VM 唔係Microsoft VM

頂部

快速美言