诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 直接 transfer file 方法
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 碧海藍天 於 2006-7-2 09:08 AM 發表
試下用 box.net
可能幫到你

請問每次 upload 有冇限幾大呢?  定係只要佢未滿 (1 GB) 就可以 upload?

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
mickeyGoUp :
要兩個人都 online 先 start 得?

未必,因為QQ個網絡硬盤係可以傳送方將檔案傳送上去網絡硬盤,並設定為收件方或者多個收件方共用下,收件方可以任可情況﹝只要檔案健在的情況下﹞下載網絡硬盤的檔案。

頂部

冬冬     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 314

精華 0
帖子 434
積分 251   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29
來自 汽水樽裡的咖啡
狀態 離線

掉上去rapidshare/megaupload呢d免費網存比佢下載囉,再簡單d咪放上呢個壇既梳化比佢下載,又大又快~ -0-

頂部

dragonli     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 101

精華 0
帖子 423
積分 1190   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-24
來自 一個遙遠的星球
狀態 離線

會唔會bt都幫到你呀?

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 冬冬 於 2006-7-4 03:49 AM 發表
掉上去rapidshare/megaupload呢d免費網存比佢下載囉,再簡單d咪放上呢個壇既梳化比佢下載,又大又快~ -0-

原來你有呢個習慣ge.......

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

好似以前係流聲機咁~~~~~~放係megaupload呢d免費空間到~~~~~

頂部

totoro     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 29

精華 0
帖子 340
積分 118   詳情

閱讀權限 30
來自 Canada
狀態 離線

how about upload files to yousendit.com

and give the link to your frined, let them download themself.

is it good idea?

頂部

porky2004     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 108

精華 0
帖子 36
積分 133   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-24
來自 US
狀態 離線

Since the receipient is not computer savvy.... I said the best is still do the DVD burning and mail method!

頂部

1001     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 472

精華 0
帖子 1
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-5

試下呢個丫WWW File Share Pro 或Civil Netizen
都ok架

頂部

So-net表哥     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 476

精華 0
帖子 63
積分 125   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-6
來自 Sydney, Australia
狀態 離線

發表於 2006-7-6 02:17 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 So-net表哥 為MSN好友 通過MSN和 So-net表哥 交談 Gmail ICQ 狀態
1. Weblink
Resume: No
大file 試下用yousendit ....成GB file 俾你up......send 埋條link 去Recipient email 同埋自己email....不過好似冇得resume ......
http://www.yousendit.com/......

2. Instant messenger
Resume: yes
用IM send file 既話我諗都係用ICQ 好過其他.....比較下我覺得ICQ 好似快DD ....

3. FTP 之類既server....
試下用HTTP File Server (HFS).....
Resume : 如果用flashget 果D 應該有....最好之前test 一test 先...我都唔係咁sure .....
唔使setup ....就咁拉落去就可以放俾人.....你upload 俾佢又得...佢upload 俾您又得.....用ie 黎開http 應該快過ftp ....

http://www.rejetto.com/hfs/

P.S.: upload 好似冇得resume

mickeyGoUp :
HSF 的確係好好既介紹呢!!! 超易用! 要玩難 d 又可以 set user accounts。 正!!!

X-Seek 解決方案 2/2   

最後編輯: So-net表哥 : 2006-7-6 02:22 AM
頂部

快速美言