遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 分享前後 (分享區吹水站)
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-3-19 06:13 AM 發表
我成日都想用直下
但係我平時多數出門口前click晒啲bt先
夜晚返屋企有得睇
覺得用直下要坐定定等佢download完先得
係唔係㗎?

我依家TVB d 劇轉咗用直下喇, 因為mu 超快, 5-6 mins down 完一集,
我都係夜晚返到嚟先download, 一樣快靚正!!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2008-3-18 09:16 PM 發表

我依家TVB d 劇轉咗用直下喇, 因為mu 超快, 5-6 mins down 完一集,
我都係夜晚返到嚟先download, 一樣快靚正!!

係咪一次一個download?
可唔可以同時間download幾樣嘢?

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-3-19 11:18 AM 發表

係咪一次一個download?
可唔可以同時間download幾樣嘢?

MU 只可以 一次一個 咁DOWN(正式黎講係 幾個HOURS 先可以 DOWN 一次),
除非你比$ OR HAPPY HOUR 既時候就可以 任你DOWN, 不過要先DOWN MEGA 個 "TOOL BAR",同在只定的時間內(HAPPY HOUR)....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2008-3-18 11:17 PM 發表

MU 只可以 一次一個 咁DOWN(正式黎講係 幾個HOURS 先可以 DOWN 一次),
除非你比$ OR HAPPY HOUR 既時候就可以 任你DOWN, 不過要先DOWN MEGA 個 "TOOL BAR",同在只定的時間內(HAPPY HOUR).... ...

咁唔係好啱我呀
我好少會等佢download好先睇

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326

閱讀權限 60

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-3-19 01:19 PM 發表

咁唔係好啱我呀
我好少會等佢download好先睇

嗯, 但通常 佢地 會upload 幾個 網站 方便會員, 好似 (MEDIA FIRE , RS, SS, MU, ...ETC) 當中只有 RS同MU 係 幾小時 DOWN 一次....

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

其實係幾小時內只可down 500mb 嘅limitation(mu 同ss 都係),
但一般tvb 劇都係200幾mb 一集, 所以我會同時開mu 同ss 一齊download,
然後等down 完兩集再嚟多一次(通常頂多10mins 一定搞掂), 咁一日可以down 4集,
如果日日都係咁樣download, 都唔會有咩積埋要一次過down,
所以我覺得好方便. (down 4集都係total 用10幾20 mins 就ok)

最後編輯: woodstock : 2008-3-20 02:12 AM

頂部

風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326

閱讀權限 60

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2008-3-20 02:11 AM 發表
其實係幾小時內只可down 500mb 嘅limitation(mu 同ss 都係),
但一般tvb 劇都係200幾mb 一集, 所以我會同時開mu 同ss 一齊download,
然後等down 完兩集再嚟多一次(通常頂多10mins 一定搞掂), 咁一日可以down 4集,
如 ...

SS (sendspace)要幾小時先DOWN 一次@@? 我記得以前無- -不過我以前覺得佢慢, SO 無咩用

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2008-3-19 15:10 發表

SS (sendspace)要幾小時先DOWN 一次@@? 我記得以前無- -不過我以前覺得佢慢, SO 無咩用

我經驗係 mu or ss 每次只可以download 一集, 如果同時 download 幾集的話, 一係就 up 50mb download limit就會停, 一係就會出廣告 message 話個ip 每次只可以donwload 一集, 要等1 hr 或比錢upgrade.

但我試過好多次, 一集一集咁download 的話, 係唔會出現 500 mb limit 問題, 即係同 JQ 講個方法咁!

頂部

風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326

閱讀權限 60

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-3-20 03:24 AM 發表

我經驗係 mu or ss 每次只可以download 一集, 如果同時 download 幾集的話, 一係就 up 50mb download limit就會停, 一係就會出廣告 message 話個ip 每次只可以donwload 一集, 要等1 hr 或比錢upgrade.

但我試過 ...

SS 方面, 我無咩經驗

但MU 方面, 我有個方法 可以任 DOWN(唔知仲得唔得), 但 如果一集 分開 3 PART 既話, 我會先 DOWN PART3之後 先 P.1 , P.2.....因為 如果分開3PART 既, 通常最後個PART 都係最小 容量既, 咁你就可以SAVE 一D 時間...唔使 PART 1 之後 幾小時再 PART 2 再幾小時 PART 3- -

頂部

原次郎     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
見習版主
性別 保密
UID 559

精華 0
帖子 1384
積分 861   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-8

我的海外朋友們都是最喜歡mediafire的,因為限制不多,又可以同一時間下多個檔案。  ah_cho如果您可以在出們前開bt,那就沒問題了! 也不需要直下啦! 有些朋友要上班的,一早便出了門,在出門前torrent還未出來,所以他們回家再bt還要再等半小時或一小時,他們便另願用直下了。

頂部

快速美言