遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 分享前後 (分享區吹水站)
  原次郎     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
見習版主
性別 保密
UID 559

精華 0
帖子 1384
積分 861   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-8

嘩 super-hing 你真的是直下的專家呢!

頂部

見習版主
性別 保密
UID 559

精華 0
帖子 1384
積分 861   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-8

怎麼有兩個貼的?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

回復 #92 原次郎 的帖子

我以將重覆的刪除

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 原次郎 於 2008-3-20 06:43 AM 發表
嘩 super-hing 你真的是直下的專家呢!  

只是小小的經驗分享 而已, 怎可以叫專家呢...

=================================

我想問一下 有關UPLOAD 人的事情....怎麼現在的人都愛 分開幾PART UPLOAD 呢?

明明只有300M可以UPLOAD 一次就OK....但都要 分開3 PARTS黎upload....

REASON 是什麼- -? $$?

最後編輯: super-hing : 2008-3-20 08:56 AM

頂部

見習版主
性別 保密
UID 559

精華 0
帖子 1384
積分 861   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-8

請留意, 由於趕時間的關係, tai 23 我一時錯手定為 tai 3, 請大家自行改回 tai 23!

頂部

dimsum199     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 14151

精華 0
帖子 845
積分 149   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-10-18

等我都分享下經驗

ss可以上載最大300mb,所以對唔少上傳同下載者都幾方便,做一次性功夫,不過速度就比較遜色,大多數5xkb/s (唔知係咪只係我問題,我係海外),而個limit好似係150mb一個鐘,佢冇真正講講,都係估

mu同ss一樣可以一次過上載大file,500mb,可以一次過下載一集,下載速度有150kb/s,如果係免費會員都可以dl多過300,不過過左limit佢會話你知幾耐之後可以再下載,宜家都唔會太耐可能係40到60分鐘

mf就最多100mb一個file,要分幾個下載,但就可以用download accelarator,如DAP, 迅雷, flashget, IDM....等等,最快試過1m/s....不過係香港就比較慢好多200m左右, 可惜mf刪file速度真係好快,唔使一日好多時都會冇左,唔似mu同ss可以存好耐

頂部

kamuelyu     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 1252

精華 0
帖子 2535
積分 451   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-19
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2008-3-20 07:20 AM 發表

只是小小的經驗分享 而已, 怎可以叫專家呢...

=================================

我想問一下 有關UPLOAD 人的事情....怎麼現在的人都愛 分開幾PART UPLOAD 呢?

明明只有300M可以UPLOAD 一次就OK....但都要 分開 ...

我只是cut 完廣告,唔識將佢地"痴"埋一齊 .................

頂部

見習版主
性別 保密
UID 559

精華 0
帖子 1384
積分 861   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-8

dimsum199,謝謝你的詳細分享呀! 那麼看來,mf在速度上仍是最好用的,但你說得對,很快檔案便被刪了!

頂部

見習版主
性別 保密
UID 559

精華 0
帖子 1384
積分 861   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-8

kamuelyu,你是說自己製錄?

頂部

見習版主
性別 保密
UID 559

精華 0
帖子 1384
積分 861   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-8

super-hing,你是指mu? 我起初也以為是為了收集點擊數,但看來是別的原因。有誰可幫幫kamuelyu呢?

頂部

快速美言