遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 「阿嬌裸照」現網上英皇報警 指移花接木 學者﹕上載者或違法
lastcoyote     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 5146

精華 0
帖子 48
積分 145   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-9
來自 狗竇
狀態 離線

發表於 2008-2-4 12:31 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 lastcoyote 為MSN好友 通過MSN和 lastcoyote 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
首先,我真係幾認同佢個見解,係我個角度,性係兩個人的事,相中人所做的事可能很多男男女女情到濃時都會做,老實講,我自己都做唔少。大家咁大反應係因為相中人係公眾人物。大家係腦入面的印象好難去相信相中人跟腦入面的形象的出入。

好耐之前,有個男人用相機拍攝自己的自瀆相,人人睇過都話佢變態,其實有幾多個話佢變態的人返到屋企都有自瀆哩?我覺得佢唔係變態,我覺得佢係抵死。抵死在佢拍自己,仲要唔小心留出去。但係佢拍得就預左。

今次的事,如果相中的人真係edison,我覺得係抵佢死。佢都算係潮人,段估都知電腦比人hack,或者比人偷file的可能性有幾高。都仲keep哩d相係入面。你話佢抵唔抵可憐?早兩年那對年青人做愛用手機拍低,點知個男人跌左部機,比人放左條片上網,大家的反應係乜呀?大家都係話佢地"抵死"。

仲有,跟本攪到咁大鑊就證明左果d相係真啦。接頭相係網上跟本一直存在,幾時見過咁大鑊咁去攪?又報警又用國際刑警,跟本就係高調的話比放相果個人一個警告,或者係stop佢作進一部放一些更傷害性大的相。

娛樂圈係一個虛假的世界,跟你說點珍惜fans的artist一入後台就話d 觀眾白痴,玉女成名前很多也有出賣身體換個"紅" 字。一切也在發生過,發生中,就快發生。只係大家心知但唔願信,信謊言掩蓋真相。

頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

話係假都冇人信啦
好明顯就係0係video cut出黎既
仲有,上一次呀嬌俾人偷拍換衫影到半隻手臂
第二日都即刻出黎喊哂口好似好可憐咁出黎話報警
英皇仲搞到勁大件事咁
但係而家件事發生左咁耐
都冇出黎講過野又冇開記招
擺到明就係身有xx啦

而且我覺得今次警方做法好令人反感囉
如果主角唔係明星既話
會唔會咁大反應sin?
再者,第一個俾人帶個0個為咩要扣留8個星期sin
唔通我既興趣係收藏咸片同埋同d fd share都唔得咩
而且d人齋話post既人唔應該同冇道德
咁唔通拍/俾人拍既就好應該同有道德lo wor

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

陳冠希公開道歉籲銷毀不雅照片
(星島) 02月 04日 星期一 08:40PM

裸照風波主角陳冠希    今晚透過律師行向傳媒派發出一隻錄影光碟,內容是一段預錄短片,陳冠希在一幅灰白色牆前,單人身穿一件沒有扣頸喉鈕的白色間條恤衫正向鏡頭首次發言,神情極沮喪。陳冠希短

片中說:「我今天打破沉默,發表這份有關聲明給所有傳媒,以及正在看這段影像的人,最近有一批相片放在網上流傳傷害了許多人,不但是有關的受害者,還有我們整個社會。事件第一天發生後,我已將此事交由警方處理,並一直協助他們;由於案件仍在調查中,我不能對此事作任何評論。很多人已因為這次可的刑事行為而受到影響,所帶來的痛苦、傷害及沮喪,我現趁此機會,藉這段特別的錄像片段,向所有受害人道歉,我亦希望所有人能幫助事件中的受害者,如果你也曾下載這些相片,請不要再傳給其他人。如果你仍擁有這些相片,我強烈請求你立刻毀滅它,這有助他們從傷痛中走出來。我請求你們幫助這些受害人,不要令情況繼續壞下去。」

佢而家出黎道歉~~~~~~

即係話比人聽~~~~~~~

d相唔係移花接木~~~~~~~

而係有人真係有呢件事既存在~~~~~

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

講真..查到d 相係佢部電腦流出o既..
d 人都估係真la..
佢出埋黎道謙就更令人相信..
不過佢今次肯認衰..應該都係律師教架la..
可能佢最後都要為d 相負責..
特別係如果有部份相係偷拍o既話..
佢認左衰都有得求情..

講真, 我覺得呢單野真係小題大做..
網上有淫照就一向都有架la..
之前話移花接木..要拉人..
咁移花接木相又係一向都有..
點解警察到今次事件先拉人..
重要出動國際刑警..
其他d 殺人放火..姦淫擄掠又唔見咁快破案..
呢單野相比其他案點睇都覺得案情唔太嚴重..
只係主角係明星之ma..
唔通佢出名d 就要落力d 查..
其他殺人案..打劫果d 就可以放埋一邊?

頂部

青出藍
性別 男
UID 5146

精華 0
帖子 48
積分 145   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-9
來自 狗竇
狀態 離線

發表於 2008-2-5 09:58 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 lastcoyote 為MSN好友 通過MSN和 lastcoyote 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 小神 於 5/2/2008 07:56 發表
講真..查到d 相係佢部電腦流出o既..
d 人都估係真la..
佢出埋黎道謙就更令人相信..
不過佢今次肯認衰..應該都係律師教架la..
可能佢最後都要為d 相負責..
特別係如果有部份相係偷拍o既話..
佢認左衰都有得求情..

講 ...

絕對同意,香港警察好廢。殺人放火d案件就破唔到,post相就比人拉。
香港d屋村,球場,夜店,油尖旺大把黑社會唔拉,就走去拉個做 t-shirt design。
廢人廢官廢部門。扮勁嚇市民。

頂部

青出藍
性別 男
UID 5146

精華 0
帖子 48
積分 145   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-9
來自 狗竇
狀態 離線

發表於 2008-2-5 10:03 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 lastcoyote 為MSN好友 通過MSN和 lastcoyote 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 ryuhei 於 4/2/2008 16:40 發表
話係假都冇人信啦
好明顯就係0係video cut出黎既
仲有,上一次呀嬌俾人偷拍換衫影到半隻手臂
...

上次阿嬌被人偷拍單野唔只係影到隻手臂架。。。上次被偷拍我覺得佢可憐。
今次只好嘆佢遇人不淑。

識錯男人上錯床,影錯慾照無野講。

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

出得黎道歉,即係d相100%係真啦
唔該之前大大聲去備案0個班"羊一族"收聲啦
當全香港(唔係,應該係全世界)d讀者係無眼既咩,無用眼睇都有用腦諗啦

香港d警察又係衰既
post下相又唔係殺人放火,唔駛連一哥都咁緊張呀?
仲要行出黎亂咁up,話有save d相都係犯法,咩香港d監獄好少人咩?
做得一哥,一係讀多d law,一係返去問下班lawyer先啦,政府請埋咁多人都唔知做得出d咩

最好笑就係要叫國際刑警幫手,真係笑死人啦
唔通第日特首唔見左條under,又要叫國際刑警幫手??

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-2-5 10:07 AM 發表
好笑就係要叫國際刑警幫手,真係笑死人啦
唔通第日特首唔見左條under,又要叫國際刑警幫手??

我相信唔見under 應該唔會報警..
但係如果佢d 裸照流出就應該叫有國際刑警幫手..

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-2-5 10:07 AM 發表
出得黎道歉,即係d相100%係真啦
唔該之前大大聲去備案0個班"羊一族"收聲啦
當全香港(唔係,應該係全世界)d讀者係無眼既咩,無用眼睇都有用腦諗啦

香港d警察又係衰既
post下相又唔係殺人放火,唔駛連一哥都咁緊張呀?
仲要行出 ...

嘩一特首唔見左條UNDER 仲唔第一時間叫 國際刑警幫手搵手啊, 仲要出動埋緝私犬, FBI  啦,

POST 明星相都要 通要咁多人力,  "特首" 唔見野WOR, 個位"一哥" 仲唔即時"做野"咩.

邊個 "汁"到佢條 UNDER 唔交番出黎既都有罪, 咩罪? 拾為不報罪- -

頂部

okok     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 11231

精華 0
帖子 39
積分 134   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-5

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-2-1 03:16 AM 發表
我就唔係太相信果 d 相片係真既﹐又或者相中人只係貌似某名人。    我就覺得阿嬌唔係咁似。 最似係 Edison﹐但三人中﹐ Edison 既角度亦最似係 key 上去既。

h9, moderator sute_snoopy will get back to you on your que ...

哈哈。。。盡管你唔信﹐現已張相是真的。如果其中一個是你的偶像﹐那我沒說話可言。

頂部

快速美言