诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 請問有冇人知咩軟件可轉.scm為mpg
  samcschan     Rank: 1
XS缺
性別 保密
UID 3487

精華 0
帖子 21
積分 80   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-3

請問有冇人知咩軟件可轉.scm為mpg

X-Seek
此 X-Seek 主題價值 200 XS。 (天藍出手)
X-Seek 出題者 samcschan 希望能在 2008-2-9 01:36 AM 前尋找到解決方案。
已於 2008-2-26 10:49 PM 由 ultraegg 選出最合適的解決方案及關閉 X-Seek 主題。

請問有冇人知咩軟件可轉 .scm 為mpg.

有.scm資料可到www.scmfans.com查看.

ultraegg :
版主代轉為天藍出手, 希望更多人幫到

---------------------------------------------------

已通知出題者如本星期還未關閉主題, 版主會代為關閉及評分. Feb 18, 08

---------------------------------------------------------------------------
由於出題者沒有回覆之前有關關閉主題的pm, 現由版主代為關閉. Feb 26, 08

[ 觀看解決方案 ]

最後編輯: mickeyGoUp : 2008-2-1 09:35 PM
頂部

御忍幻零     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 44612

精華 0
帖子 943
積分 497   詳情

閱讀權限 40
註冊 2008-1-25
來自 盤古聖地
狀態 離線

哇~ 200XS...
希望解決到啦~~

首先,樓主有冇SCM播放器?冇既就應該首先要解碼
http://www.badongo.com/file/7530464  <------SCM解碼器包(我已用NOD32掃過冇毒,但聽講播放時會有誤報,煩請小心)

第二,聽講SCM並唔係一個俾人轉檔既副檔名,姐係佢既原意係唔想人轉檔

第三,因為見到篇文都幾煩,我盡量簡單d...

你需要一個叫ANY2VCD.GO!既軟件,

http://www.badongo.com/file/7530704<------ANY2VCD.GO!(我已用NOD32掃過冇毒,但都要check下好)

操作說明:

正常跟左幅圖整一次將SCM轉成VCD,其實就已經係mpg..
但係reference話SCM要轉DVD2再轉VCD...你自己要試下

我測試過轉avi好似唔得,但mov得,因為我冇scm檔,所以唔可以肯定

以上資料都係睇http://www.wretch.cc/blog/s52t&article_id=19780676 所知既,要詳細再了解可以去睇下,因為下載係連結其他論壇,所以我轉左badongo

哈...第一次答問題,希望幫到你啦

ultraegg :
雖然出題者沒有回覆這個解答是否最正確, 但由於只得1者回覆, x-seek全數歸御忍幻零

X-Seek 解決方案 1/1   
頂部

samcschan     Rank: 1
XS缺
性別 保密
UID 3487

精華 0
帖子 21
積分 80   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-3

I have try your suggest, but fail. Thanks anyway.

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ultraegg: RMK added for samcschan - PID 149760 [ view ]
ultraegg: RMK added for samcschan - PID 149760 [ view ]
ultraegg: RMK added for 御忍幻零 - PID 150483 [ view ]

最後回覆日期: 2008-2-26 10:50 PM
  編輯帖子
快速美言