诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   Death Note (死亡筆記)
電影種類 Horror
電影語言 Italian
主要演員 藤原龍也(Tatsuya Fujiwara), 瀨戶朝香(Asaka Seto), 松山研一(Kenichi Matsuyama), 香椎由宇(Yu Kashii)
導演 金子修介(Shusuke Kaneko)
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
10 reviews
標題: 死亡筆記(Death Note) [恐怖] [日文]
  girlindream     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 17979

精華 0
帖子 45
積分 133   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-12-21

I thought the movie was pretty well done~ and I heard the second movie for death note has already came out??

頂部

nickymeme     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 23435

精華 0
帖子 8
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-3-7
來自 TW
狀態 離線

我一直都鐘意鬥智o既劇本...
睇過第一集之後,就去戲院睇第二集!~

好鐘意L...
第一次見到海砂果邊,真係得意

漫畫我都過哂......都係鐘意L多D

頂部

家有小揚     Rank: 6Rank: 6
雲中藍
性別 保密
UID 2130

精華 0
帖子 2985
積分 12084   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-30
來自 ~ 洪 詩 幫 ~
狀態 離線

海砂真係勁可愛呢~
漫畫未睇過~不過遲d會買哂成套黎睇~

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 家有小揚 於 2007-3-25 10:17 AM 發表
海砂真係勁可愛呢~
漫畫未睇過~不過遲d會買哂成套黎睇~

我岩岩睇完第一集既 movie 咋﹐訂左第二集岩岩寄到﹐準備等埋班 friends 一齊睇!

我好佩服個原作者﹐可以諗到咁多轎出黎!  我未睇過慢畫版﹐但我聽好多睇過既朋友話﹐個導演同編劇將個故仔改編得好好!  

我都係諗住遲d買哂成套黎睇呀!  您會去邊度買呢?  中文翻譯定係英文翻譯呢?

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-3-26 03:04 AM 發表

我岩岩睇完第一集既 movie 咋﹐訂左第二集岩岩寄到﹐準備等埋班 friends 一齊睇!

我好佩服個原作者﹐可以諗到咁多轎出黎!  我未睇過慢畫版﹐但我聽好多睇過既朋友話﹐個導演同編劇將個故仔改編得好好!  

我都係諗住遲d買哂 ...

睇漫畫會發覺正好多..
d 推理比電影更詳盡..
故事比電影更出人意表..

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-7-4 01:34 AM 發表

睇漫畫會發覺正好多..
d 推理比電影更詳盡..
故事比電影更出人意表..

我都係咁諗﹐因為睇漫畫既想象空間會闊好多﹐又可以來來回回咁睇﹐又可以停響某一篇然後思考一下先繼續﹐唔似得電影咁一路推住觀眾去無得停。   

不過齣戲都算係改得幾好掛?  起碼我渧時唔覺得有咩問題或者有咩節奏上太快呀咁﹐有 d 原自小說或漫畫既電影﹐會覺得好趕﹐好多野 "質" 埋一齊﹐而死亡筆記就無呢種感覺。

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-7-4 08:44 PM 發表

我都係咁諗﹐因為睇漫畫既想象空間會闊好多﹐又可以來來回回咁睇﹐又可以停響某一篇然後思考一下先繼續﹐唔似得電影咁一路推住觀眾去無得停。   

不過齣戲都算係改得幾好掛?  起碼我渧時唔覺得有咩問題或者有咩節奏上 ...

可能因為我睇完漫畫先睇套戲..
所以我覺得只係一般..
但係好多冇睇過漫畫o既人就話套戲好好睇..

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp: 我未睇過漫畫﹐但都好期待睇呢套戲呢!!

最後回覆日期: 2006-8-10 09:06 PM
  編輯帖子
快速美言