诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   Death Note (死亡筆記)
電影種類 Horror
電影語言 Italian
主要演員 藤原龍也(Tatsuya Fujiwara), 瀨戶朝香(Asaka Seto), 松山研一(Kenichi Matsuyama), 香椎由宇(Yu Kashii)
導演 金子修介(Shusuke Kaneko)
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
10 reviews
標題: 死亡筆記(Death Note) [恐怖] [日文]
  pandora26 (pan pan)     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 574

精華 0
帖子 275
積分 825   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-8
來自 加拿大某一角落
狀態 離線

死亡筆記(Death Note) [恐怖] [日文]

電影名稱 死亡筆記(Death Note)
電影種類 恐怖
電影語言 日語
主要演員 藤原龍也(Tatsuya Fujiwara), 瀨戶朝香(Asaka Seto), 松山研一(Kenichi Matsuyama), 香椎由宇(Yu Kashii)
導演 金子修介(Shusuke Kaneko)
放映日期 2006-08-10

大家睇完呢套戲之後, 有無D咩評語或去者意見呀?呢度好歡迎大家講出對呢部戲既評價, 例如: 演員做得好唔好, 劇情合唔合理, 導演/拍攝手法有無咩特別.......

但係, 請大家明 白有D會員係想睇但未去睇套戲,所以為左保持神秘感, 請盡量在討論期間不要洩漏結局啦, 多謝大家合作!!

故事大綱:

死神流克在人類世界丟下一本死亡筆記,由高中生夜神月拾獲,更認識死神流克,只要在筆記裡被寫上名字的人類便會死去,夜神月為了達成自己心中?有罪惡的理想世界,不繼殺死罪犯,引來天才青年L及警方的追捕;從此之後,夜神月及L便展開了一場「貓捉鼠」的鬥智角逐戰!

電影預告:

[youtube]LNFDpDFdbz4[/youtube]

想睇呢套戲?  睇下有冇人分享緊先: 天藍幫您「搜」

頂部

冬冬     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 314

精華 0
帖子 434
積分 251   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29
來自 汽水樽裡的咖啡
狀態 離線

套戲上左喇??

雖然我未睇套戲但係都好期待,之但係見到上面d劇照,又有多少失望感覺...

頂部

期待郎中...     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (我等待著你,只是你不知。)
性別 男
UID 1550

精華 0
帖子 1152
積分 1165   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21
來自 雪之都...
狀態 離線

發表於 2006-8-11 07:18 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 期待郎中... 為MSN好友 通過MSN和 期待郎中... 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
我今日去咗睇啦~~~
套戲冇預期中不咁好囉~~~
但係我都好鍾意依套嘢呀~~~
但相比之下!!!
我鍾意睇漫畫多d喔~~~

頂部

blood107     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 男
UID 2387

精華 0
帖子 977
積分 3610   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-31
來自 USA
狀態 離線

all jap scary movie looks the same setting

???????
頂部

夜一     Rank: 3
青出藍 (稻草人)
性別 男
UID 179

精華 0
帖子 720
積分 382   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

我覺得 飾演 "夜神月" 的 那個主角 唔似, 其他都好好 ...

如果換個廋d會好點

珍惜眼前人
頂部

pandora26 (pan pan)     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 574

精華 0
帖子 275
積分 825   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-8
來自 加拿大某一角落
狀態 離線

因為我有追開漫畫, 所以我好想睇呢套戲呀!!不過我身在遙遠的加拿大, 都唔知幾時先會出碟,真係慘無人道

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-8-19 11:46 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 pandora26 於 2006-8-10 07:01 AM 發表
大家睇完呢套戲之後, 有無D咩評語或去者意見呀?呢度好歡迎大家講出對呢部戲既評價, 例如: 演員做得好唔好, 劇情合唔合理, 導演/拍攝手法有無咩特別.......

但係, 請大家明 白有D會員係想睇但未去睇套戲,所以為 ...

我個frd同我講話唔驚既~~ @@
話似暗戰喎~~~
而家比你話恐佈片種嚇一嚇又打消個念頭

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

i_m_chu     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 1769

精華 0
帖子 45
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-24

In my opinion, the two actors of "light" and "L" are very good choice. They all can show out the spirit of these two main characters. The movie is very smooth and easy to understand even you have not read it before. Highly recommended

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線