遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [ON-Scarborough][蒙古菜] 中華牛羊館
benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

[ON-Scarborough][蒙古菜] 中華牛羊館

餐廳名稱 中華牛羊館
菜式 蒙古菜
主要地區 ON-Scarborough
地址 3591 Sheppard Ave East, Scarborough, Ontario (Birchmond & Sheppard)
電話 416-335-7846

上星期六落雪, 天氣寒冷, 所以同媽媽和老婆又去食羊肉.  我們去了中華牛羊館.  如果不是朋友介紹, 我看到個招牌都想走...
中華牛羊館是家清真館. 價錢不貴又好食, 大家可以去試試.
我們叫了酸菜羊肉火鍋, 6串碳烤羊肉串和清真羊肉夾餅.

酸菜羊肉火鍋 ($6.99):  不能算是一個火鍋(只能算是一鍋湯, 因為鍋底沒有火煮著), 但好好味.  內有羊肉, 蝦, 酸菜和粉絲.  

碳烤羊肉串 (一串/$1.99):  肉中有汁, 不會燒得太乾.

清真羊肉夾餅 ($3.99): 好味!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Rating:
0 review
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

我想知"騷"唔"騷"呀? 羊肉有時好大"騷"味.

門面就真係唔多吸引, 但唔"騷"的話都可以一試

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

羊肉一定會有"騷"味, 但這間我覺得OK, 可接受.

如果你怕"騷", 你一定不能去"大草原" (Location:  Steeles Ave. & Brimley Rd.).  我第一次一入到去......想立刻離開. 在空氣中已有好濃的"騷"味, 連喜歡食羊肉的我也不能忍受!!!!  它的羊雜湯更"騷".

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

我ok接受到, 係我太太唔得, 所以要問清楚.

照你咁講可以一試, 搵日去試試先. 除o左羊係咪有牛食? 點都要照顧下太太先得o麻

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

阿蛋,minnie 都唔食羊,所以我如果要去,都係一支公。 所以如果您等得既,等埋下次我上 toronto 時一齊去試丫?  可以搵埋 benedict 添喎!!!  

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

好呀, 下次你黎時要去試試啦, 但首要係留係toronto的時間要耐d喎!

頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

Ultraegg,

當然也有牛食la.  不用擔心!!! (一定要照顧下太太 -->  TOTALLY AGREE!)

mickeyGoUp,

您係搵我先好ar.  
(用o羊聯絡方法la???)
實際上我們未見個面, 但我很喜歡同喜歡食o野的朋友一起去食o野.  我見到別人食得開心, 我也覺得開心!
YES, 要留係耐d喎!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

benedict: 你錯過上次米奇多倫多的飯局啦, 下次一定會約埋你. 如果你有時間的話, 可以去茶舍傾偈, 我地好多時都係咁互相溝通o架!!

頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

好ar!!!
下次有機會的話, 請約埋我ar.  Thanks
去茶舍傾偈???  茶舍o向Toronto?  可以話地點給我知o馬?

Hee...我覺得這裡好有人情味. 你發帖, 至少有人會覆你 (有反應!) 和其他的 sites / forums 不同.在這裡向說你們說聲多謝!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

蛋﹐﹐ 我都想留耐  d 架!  我大把假﹐ 只係 minnie 冇假咋﹐ 陰公!!不過﹐通常都係留三日既﹐係上次比較即慶所以短 d 姐!  

benedict, 講真架!  我地交換定 email addr﹐萬一响生天藍失去聯絡﹐您都可以 email 我 (或者我 email 您)。 我既 email 係 mickeygoup@gmail.com ﹐您如果唔想公開﹐可以 PM 俾我。   我上 toronto 都係為左食之嘛﹐難得有志同道合既朋友﹐緊係要約埋出黎啦!  

阿蛋講既 "茶舍" 係我地既 天藍茶舍 版區呀!!  裡面有個每日吹水 post 可以入去爹下囉﹐ 仲可以轉換 chatroom 或普通版面添!  得閒咪入去打個轉囉。

頂部

快速美言