遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [ON-Markham][星馬菜] Omega 3 - 魚湯米線
benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

[ON-Markham][星馬菜] Omega 3 - 魚湯米線

餐廳名稱 Omega 3 - 魚湯米線
菜式 星馬菜
主要地區 ON-Markham
地址 Unit A05-8362 Kennedy Rd, Markham L3R9W5

非常不好吃!!!
味道超淡同貴. 不要去試.

Rating:
3 reviews
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

真係咁差? 魚湯米線 係1果度既其中一樣食品?  定係間店既中文名叫 "魚湯米線 "?   如果係食品名﹐ 咁佢點唔好食法呢?  其他野有無試過﹐又得唔得呢?

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

它全名真的叫 "Omega 3 - 魚湯米線".  不信? Check the following link:  
http://www.ccue.com/toronto/eat/client_restaurant.php?id=1000#
它主力賣米線, 三滑 and 泡飯.

它差不多有二十多種order在點菜菜單上.  我叫了鮮海螺, 三滑, 蝦魚湯米線.  It costs $8.25 CAD.  
問題是:  海螺少, 湯超淡(幾乎無味) and 魚滑"魚星".  一點也不值 $8.25 CAD.

我朋友order左海螺魚滑湯泡飯.  同樣的問題...湯超淡, 魚滑"魚星".  The biggest problem is they use 糙米, not白米做泡飯.  我相信應該在menu上注明給客人知.

我不知道其他小吃質素如何...可能好好.  但如果魚湯米線是主力, 卻不好吃的話...其他的我也不想試.  你可以去試試.  假如它有好轉的話, 請告訴我; 我會再去試試  

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

嘩! 將 "魚湯米線" 放入自己招牌上,但個魚湯竟然係 超淡? 真係搏執喎!  CAD 8.25 一碗米線亦唔係平喎!  咁咪去 好清香 食碗 魚線緬 知味好多?

我唔係住響 toronto 咋,唔係我一定去試試!  試下有幾差都好! 但通常我上 toronto,時間無多,餐數無幾,又唔會徙位去食 d 唔好味既野喎!

頂部

crazyman     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 1955

精華 0
帖子 10
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-27

不可以叫湯系叫水.....有時真系想佢快D轉手可以試新野

10分滿分(1分)

最後編輯: crazyman : 2007-11-27 04:49 PM
頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

回復 #5 crazyman 的帖子

Crazyman,

你也試過? 哈!哈!哈!

頂部

tweety1668     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 10326

精華 0
帖子 51
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-30

you guys are right, the foods are so lousy

頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

回復 #7 tweety1668 的帖子

Actually....I heard the radio advertise for it, that's why I gave it a try...
But after I tasted it, I will never go back again.

頂部

hunnybe     Rank: 3
青出藍
性別 女
UID 11888

精華 0
帖子 161
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-13
來自 Toronto
狀態 離線

我住幾近 “Omega 3 - 魚湯米線”

有次諗住去賞試...但係一搭入門口即刻走都走唔徹....好大怎腥味....難頂到想嘔...

之後即走...無辦法....真係超級唔掂~~~

頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 hunnybe 於 2007-12-12 10:46 PM 發表
我住幾近 “Omega 3 - 魚湯米線”

有次諗住去賞試...但係一搭入門口即刻走都走唔徹....好大怎腥味....難頂到想嘔...

之後即走...無辦法....真係超級唔掂~~~ ...

YES!  She is right!!!! Very very 腥!!!!!

頂部

快速美言