遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [轉貼] 港產笑料
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

[轉貼] 港產笑料

1.有一次由灣仔撘小巴去銅鑼灣糖街咁諗住同個friend去“文輝”食野,我一直係度諗緊食咩好,但係當差不多到既時候,想叫"文輝有落丫,唔該",點知我好大聲咁叫左:"墨丸河丫,唔該!!!".全車人都忍唔住笑左出黎,個司機仲笑笑口話:"加唔加紫菜呀???"...嘩....瘀到震.

2.有個做幼稚園教師的朋友,新學期開始時,她叫全班同學帶手冊回家,叫家長貼相片在手冊上。當她收回所有手冊時,發現竟然有一位家長將自己的相片貼在手冊上。

3.我朋友有次趕住返學,㩜忙出門時隨手拎左個電話出街,上到巴士諗住拎出o黎飛線,點知發現原來拎左個電視遙控出o黎,嚇到佢收都收唔切!!

4.大學時期攪大學學會,學期初時要擺counter招收新會員,我男友係學會的主席,我在call台落Call"唔該叫佢帶埋RECEIPT簿來開檔,急用!"
~~15分鐘後,佢沖到個counter,把一包用"屈X氏"袋包住既野急急塞俾我,壓低聲同我講:"要我買D咁o既野,我唔掂架,我偷左家姐果D俾你頂住先啦"
我聽到抓晒頭,但因為趕住用,冇再追問佢,同大家講左句"好對唔住呀,黎遲左"便急急在眾人前打個袋,嘩!當堂尷尬到要死-袋裡係一包"護舒寶".

5.一次放學搭巴士返屋企,當時企係度都好輕鬆下,但突然間架巴士掟左個急彎,我當然失去重心,本能反應就係捉住d野羅番個平衡,點知我一手就叉住左一個3、40歲既男人條頸度,最好笑就係個男人仲係度扮反白眼同透唔到氣呀!!

6.讀中學個時有個miss用projector,突然有陣風吹走張transparency,但佢立即用隻手禁住塊白板!

7.早前手提電話好流行有"語音撥號",你向住個電話叫:邊個邊個,咁個電話就自動撥去邊個邊個果度,方便好多咁話.有日放工搭地鐵,聽到係前面個西裝友向住部電話叫:"八婆!",過左一陣(應該係條線通左),佢就對住個電話,用無比客氣既口吻話:"亞外母大人呀,我今晚趕唔到o黎食飯"....

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-11-17 09:12 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
  真係超低能,勁攪笑啊~

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

有幾個真係幾搞笑喎 ~

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

我覺得第二個應該唔會發生..
邊有咁白痴ar
不過其他果d 係真事都唔奇

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

有幾個都幾牽強

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

! 最尾果個最搞笑 !
但係第一個就有類似經驗 ,
話說某上司在同事間被配上一個花名 ,
(雖然不粗鄙但亦屬不雅 !)
某日某同事不經意用果個花名叫某上司 ,
結果大家當堂靜晒 ....

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

OK啦!最尾一個都幾好。

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-11-26 06:48 PM 發表
! 最尾果個最搞笑 !
但係第一個就有類似經驗 ,
話說某上司在同事間被配上一個花名 ,
(雖然不粗鄙但亦屬不雅 !)
某日某同事不經意用果個花名叫某上司 ,
結果大家當堂靜晒 .... ...

咁最後有冇比人炒ar

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
4.大學時期攪大學學會,學期初時要擺counter招收新會員,我男友係學會的主席,我在call台落Call"唔該叫佢帶埋RECEIPT簿來開檔,急用!"
~~15分鐘後,佢沖到個counter,把一包用"屈X氏"袋包住既野急急塞俾我,壓低聲同我講:"要我買D咁o既野,我唔掂架,我偷左家姐果D俾你頂住先啦"
我聽到抓晒頭,但因為趕住用,冇再追問佢,同大家講左句"好對唔住呀,黎遲左"便急急在眾人前打個袋,嘩!當堂尷尬到要死-袋裡係一包"護舒寶".

呢d咪係當年call台自把自為好好心咁幫妳轉返做中文的結果o羅!!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-12-3 09:47 AM 發表

呢d咪係當年call台自把自為好好心咁幫妳轉返做中文的結果o羅!!

會轉既咩?
我淨係記得我個frd好喜歡用"中居正廣" (日本明星) 落call
最後打左出黎係:中區正講

頂部

快速美言