遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 11月9日(星期五) 背書日子ge吹水post
flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

11月9日(星期五) 背書日子ge吹水post

又到左考試ge季節呀...大家要努力溫習呀!!!

QUOTE:
呀閃: 因乜事要打吠? 有大人物到?

唔係...因為逢星期四係打呔日

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-11-7 23:09 發表
咩原因呀?
唔同你係皇親國戚?

邊有咩皇親國戚, 我又唔係讀私校. 只不過屋企同學校某程度上有少少聯繫, 所以先會特別照顧我o者 ....

其實都幾慘o架, 外人就以為有特權, 但實際上就樣樣都要好小心, 同學間又唔多敢同我玩 .....

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
JQ: 好返少少未呀? 要休息多d先得o架!!

今朝繼續4 點幾爬起身睇太王 online, 期間將個 heat 開到25'c 差 d 焗熟晒 d 貓 ~

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-11-9 01:35 AM 發表

邊有咩皇親國戚, 我又唔係讀私校. 只不過屋企同學校某程度上有少少聯繫, 所以先會特別照顧我o者 ....

其實都幾慘o架, 外人就以為有特權, 但實際上就樣樣都要好小心, 同學間又唔多敢同我玩 ..... ...

咁咪即係皇親國戚囉!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-11-8 11:04 發表
又到左考試ge季節呀...大家要努力溫習呀!!!
唔係...因為逢星期四係打呔日

又會咁奇星期四一定要打吠??

唉 ... 我老細問我有無興趣讀 ITIL ........ 佢都讀緊 ... 但廿幾個 license 要考, 有排讀啦 ..... 又唔知係咪公司比錢 .... 另外佢醒o左40個 microsoft online courses比我, 叫我搵幾個讀喎 ....

需然係對我有利, 但好耐無咁認真讀書, 仲要一次讀咁多.... 諗起已經 .....

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-11-9 01:41 AM 發表

又會咁奇星期四一定要打吠??

唉 ... 我老細問我有無興趣讀 ITIL ........ 佢都讀緊 ... 但廿幾個 license 要考, 有排讀啦 ..... 又唔知係咪公司比錢 .... 另外佢醒o左40個 microsoft online courses比我, 叫我搵 ...

我之前都有 take ebusiness 同有關 funds 嘅 course, 但因為少咗好多時間煲劇, 讀完之後都唔諗會再 take course 喇, 點知依家為咗睇劇, 又take 返韓文, 漫漫長路呀真係, 唉!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-11-8 12:38 發表
今朝繼續4 點幾爬起身睇太王 online, 期間將個 heat 開到25'c 差 d 焗熟晒 d 貓 ~

唉 .... 病就休息下啦, 大吉利事講句, 入廠就咩都無得睇啦!! 唔睇online可以download, 無謂搵命駁o麻!!
25'c 都唔算太熱o者, 貓貓唔鐘意暖咩?

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-11-8 12:40 發表
咁咪即係皇親國戚囉!

唔算啦, 都唔係直接有聯繫 ..... 間接o者 .... 係校長比面我屋企先會太關心太照顧, 所以令到全學校都 ....
唉 .... 總之我唔覺得係好事 .....

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-11-8 12:56 發表
我之前都有 take ebusiness 同有關 funds 嘅 course, 但因為少咗好多時間煲劇, 讀完之後都唔諗會再 take course 喇, 點知依家為咗睇劇, 又take 返韓文, 漫漫長路呀真係, 唉! ...

係啦, 初初出黎做野, 為上位不繼咁讀書, 點知 .... 原來越係高層人士, 除o左識得點玩"遊戲"外, 仲要讀得更加多, 見我老細就知 ... 但又唔明佢地邊有咁多時間上堂

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-11-9 02:03 AM 發表

係啦, 初初出黎做野, 為上位不繼咁讀書, 點知 .... 原來越係高層人士, 除o左識得點玩"遊戲"外, 仲要讀得更加多, 見我老細就知 ... 但又唔明佢地邊有咁多時間上堂 ...

所謂學無止境, 要讀的話真係大把嘢可以讀. 好彩我做嘢之前都讀埋好多嘢, 後來工作需要(之前份工), 公司又比錢要我地班 staffs take course, 再之後因為有個 friend (好friend 嗰隻)佢想揾我陪佢一齊 take 一 d 關於 management 嘅 courses, 咁又讀咗成年, 直至前年先真係自我放棄, 咩都唔讀, 日日除咗返工就係玩, 煲劇, 食同訓. 點知今年又開始讀韓文, 明年2 月都有個短期嘅投資課程開, 我有 friend 會 take, 搞到我又心思思想讀埋一份.... 唉唉, 但我又驚到時冇時間上嚟玩同埋煲劇, 所以仲諗緊 ~

咪用訓覺 d 時間囉, 所以高層都係訓好少, 一日有18-20個鐘可以用 ~

最後編輯: woodstock : 2007-11-9 02:49 AM

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

我陣忙o左啦 ............
依家眼矇矇咁, 全部都係數字 .... 個report睇死我啦~~~

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-11-8 13:45 發表
咪用訓覺 d 時間囉, 所以高層都係訓好少, 一日有18-20個鐘可以用 ~

o那妳仲唔認自己係高層~~
妳訓咁少, 一定係高高層添啦!!

睇怕我都要上堂點善用時間的course先得啦!!

頂部

快速美言