遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 10月30日(星期二) 最憎做PPA嘅吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

10月30日(星期二) 最憎做PPA嘅吹水post

都唔明點解自己個PPA係要自己做返 ..... 都唔知點寫好!!

最到自己天下無敵又唔好意思 亦有可能比人指指點點 ....

寫自己唔係咁又好, 年尾bonus可年會少 .... 煩呀!! 最憎每年都要做 ....

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

講開又講, 我都係差唔多時候寫班友仔嘅 appraisal 喇, 真係煩......

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-10-29 13:59 發表
講開又講, 我都係差唔多時候寫班友仔嘅 appraisal 喇, 真係煩......

有幾煩, 學我老細咁o羅, 叫佢地自己寫然後比妳過目, 無問題就簽名 .... 幾方便(我老細)

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

吓?叫佢地自己寫? 咁都得?確係一個好提議喎, 但我驚佢地以為公司玩佢地咋...... 到時唔知寫 d 咩出嚟 ~

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-10-29 14:51 發表
吓?叫佢地自己寫? 咁都得?確係一個好提議喎, 但我驚佢地以為公司玩佢地咋...... 到時唔知寫 d 咩出嚟 ~

依家我咪煩緊o羅 ... 都唔知點寫 ... 得個template ..... 內容自由發揮 .... 都幾難寫

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

咁咪係囉, 我就梗係拍晒手啦, 唔洗我做吖嘛, 但最驚 end up 係佢地唔敢寫, 到時交返個波比我, 我咪要趕餐死?分分鐘寫到佢地無人工加, 冇 bonus 喎 ~

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-10-29 16:08 發表
咁咪係囉, 我就梗係拍晒手啦, 唔洗我做吖嘛, 但最驚 end up 係佢地唔敢寫, 到時交返個波比我, 我咪要趕餐死?分分鐘寫到佢地無人工加, 冇 bonus 喎 ~

學我老細咁, 比個gulde template同dead line, 然後自由發揮, 佢人家就唔駛再做啦

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

嘩,超蛋,你老細呢招都好絕啦

我個research老細最叻就係forward d email比我
0個d email全部都係人地要佢做野既。。。
係咁叫我follow up
多數我唔ignore佢啦,等佢地叫得幾次先叫急,先慢慢做
好多時做左佢地又唔記得。。。晒心機

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-10-30 05:17 AM 發表

學我老細咁, 比個gulde template同dead line, 然後自由發揮, 佢人家就唔駛再做啦

你老細呢招我真係要學吓, 諗諗佢先, 可能都得喎.......

又就嚟夠鐘閃喇, 呢排都係返9 點放3 點, 好正!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-10-29 17:54 發表
你老細呢招我真係要學吓, 諗諗佢先, 可能都得喎.......
又就嚟夠鐘閃喇, 呢排都係返9 點放3 點, 好正!

不如妳都教下我點可以返9~3咁正啦!!

頂部

快速美言