遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 港人性生活刺激感全球尾二
甘仔超     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 2391

精華 0
帖子 260
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-31
來自 東徑113度,北緯22.3度
狀態 離線

港人性生活刺激感全球尾二

27/09/2007

男人平均14性伴 刺激感全球尾二港人性生活太沉悶

魚水之歡理應屬人間妙事,港人卻嫌做愛不夠「過癮」,且喜歡速戰速決。一項全球性生活調查顯示,只有三成二受訪港人認為性生活充滿刺激,全球二十六個地區中排名尾二,大部分都感到性生活沉悶。港人在性生活未能得到滿足,但又不敢向伴侶明言,只有五成一人能坦誠告訴伴侶性需要,溝通程度全球排名尾四。

安全套製造商杜蕾斯昨公布「全球優質性生活調查報告2007」,在去年八月至九月在網上訪問二十六個國家共二萬六千多人,其中香港受訪人數共一千一百多人。

調查顯示,只有三成二受訪者認為性生活充滿刺激,全球排名尾二,平均值遠遠落後於中國的六成四,更低於全球平均的五成。受訪者未能享受閨房樂,但又羞於與伴侶商討,五成八受訪者對性事感到壓抑,只有五成一能放開懷抱向伴侶坦誠自己的性需要。

港人在實際上仍進行不少提高性趣的活動,調查指出,性幻想和按摩是最多人選用,分別達六成九及六成四,其次是口交或使用性玩意提高性趣,三成六受訪者更會每周自慰一次。而分別有六成六及五成八受訪者,會利用浪漫氣氛和加強與伴侶溝通以增進彼此的親密關係。

前戲僅27分鐘
調查又發現,六成八受訪者每周做愛一次,一成九更每周做愛三次或以上,但不足六成四希望增加做愛次數,而港人做愛前戲僅二十七分鐘,較全球平均的三十六分鐘及中國的三十五分鐘短促。在性伴侶方面,港男平均有十四名性伴侶,雖較全球平均數十三名為高,但只與日本、墨西哥、荷蘭同列第十五位,並非情場老手一族;而港女平均有四名性伴侶,較全球平均數七名較低。

專家建議不妨與伴侶多溝通,雙方開心見誠說出自己性需要和渴望,便可容易享受到美滿的性生活。

另外,有女性催情用品公司委託雜誌於今年七月分別在香港及台灣進行「有關伴侶親密關係」的調查顯示,兩地受訪者每月總平均做愛次數為五點七次。一成八香港受訪者不滿意做愛次數及質素;五成一認為難以提起性慾,原因是太疲倦。

sute_snoopy :
已pm作者加入意見~~~~^.^

二次元禁斷症侯群
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

全球尾2 .....

但又會有咁多靚仔靚妹搞到一鑊泡 ....

頂部

history9a     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 3274

精華 0
帖子 311
積分 398   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-3

i think i have seen this report before. I mean really long time ago, they did this survey again very recently?

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

香港人d心思都用晒0係行街扮靚搵錢上面啦,邊有咁多時間諗咁多野

頂部

jj99xx     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 12209

精華 0
帖子 70
積分 153   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-17

地方太細,人口太多,生活太勞。

搬去離島可能会有幫助。

又或者買隻四仔取吓经亦可,但唔好買啲仔扮蟹片!

頂部

REMIX仔     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 10414

精華 0
帖子 196
積分 137   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-31
來自 香港/洛杉磯
狀態 離線

亦難怪點解港人性生活沉悶.....地方細﹐時間緊逼加上欠缺係性上面嘅創造力﹗

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

地方細真係一個問題
成屋都係人。。。。
唔好話做d "私人野" 啦,連講野大聲d都會比隔離房/屋聽得清清楚楚

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-9-30 05:21 AM 發表
地方細真係一個問題
成屋都係人。。。。
唔好話做d "私人野" 啦,連講野大聲d都會比隔離房/屋聽得清清楚楚

我諗如果喺屋企"辦事" , 隔離屋會唔會咁無良走黎投訴呀??

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

如果過份得滯,我諗真係會去投訴
at least你唔會理佢做緊咩,淨係會覺得佢地嘈

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-10-2 02:41 PM 發表
如果過份得滯,我諗真係會去投訴
at least你唔會理佢做緊咩,淨係會覺得佢地嘈

咁又係...叫得太大聲,好難集中精神做自己野...
我高中時候都比隔離屋嘈住 , 果個空姐晚晚三點幾同佢男友搞野搞到朝早我返學都仲喺度搞...又大聲喎.....佢唔訓我都要訓架!!我試過報警,但係d警察話唔可以阻住人地喎...於是當冇事走左.

頂部

快速美言