遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 9月20日 (星期四) flora 第1次開chating thread....嘅吹水
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
unch time啦, 唔駛陪老細咩?

今朝晨咁早同佢地食咗 breakfast 囉! 鬼仲同佢又 lunch 呀!

QUOTE:
咩喎, work from home 無聽過咩

點會未聽過呀, 我咪係經常咁做囉 ~

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
人地話可以直接 burn 落DVD度放响 dvd player 度睇

我都聽過, 但未試過呀, 多數係用winiso de-compress後再用nero burn咋, 等我晚返到企睇清楚個apps 可唔可以直接burn dvd先答妳啦

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
今朝晨咁早同佢地食咗 breakfast 囉!

又食早餐 ??!! 早餐例會??

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-9-20 03:58 AM 發表

因為我 down 咗一套 movie 係.ISO format, 成 4GB 幾, 我又唔知點開嚟睇, 人地話可以直接 burn 落DVD度放响 dvd player 度睇, 但係我又唔識囉 .......

you can use acholo 120 to watch it w/o burning out....but if you need to burn out....just use nero

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
我咪係經常咁做囉

都話妳係高層啦, 唔係邊可以work from home 喎!!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
acholo 120

都可以burn, 不過我未試過, 所以唔敢答JQ, 驚又要去上堂o麻 ..

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
I wish I can....any jobs offering???

有好多都係work from home, 不過無咩錢/前途咁o者

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

依家4pm, 己經心散到想返屋企啦, 救命呀!! 咩事咁無心機返工o架 ......

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

flora, 我用過 nero 就咁 burn 落隻 dvd 度, 但係之後用 dvd player 睇唔到喎.
而且响部 pc 度用 power dvd 都一樣係開唔到 ......

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
woodstock: flora, 我用過 nero 就咁 burn 落隻 dvd 度

唔可以咁做o架, 咁只係將個image file 直接burn , 所以睇唔返! 我要試acholo 120 點先可以直接burn dvd後再答妳啦! 而且原創者亦未必直接由dvd copress 做 iso, 所以有可能de-compress 後都唔可以直接用dvd player睇

頂部

快速美言