遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 9月20日 (星期四) flora 第1次開chating thread....嘅吹水
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
都話妳係高層啦, 唔係邊可以work from home 喎!!

koon 都成日 work from home 啦, 又唔見你咁話佢!

QUOTE:
又食早餐 ??!! 早餐例會??

唉 ... 差唔多啦.... 政治飯囉....

QUOTE:
不過我未試過, 所以唔敢答JQ, 驚又要去上堂o麻

我有冇咁惡呀! 咪破壞我型像喎

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
koon 都成日 work from home 啦, 又唔見你咁話佢!

咁我唔知o麻, 好耐都無同佢傾過計啦, 自從佢轉新工及搬屋後, 都好少傾啦....

QUOTE:
我有冇咁惡呀! 咪破壞我型像喎

妳型像咪係女魔頭o羅!!

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-9-20 04:14 AM 發表
唔可以咁做o架, 咁只係將個image file 直接burn , 所以睇唔返! 我要試acholo 120 點先可以直接burn dvd後再答妳啦! 而且原創者亦未必直接由dvd copress 做 iso, 所以有可能de-compress 後都唔可以直接用dvd player ...

早知咁煩就唔 down 呢個 .ISO 嘅 version 啦, 個 file 又大.....

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
早知咁煩就唔 down 呢個 .ISO 嘅 version 啦, 個 file 又大.....

但用acholo120可以經virtual drive睇o麻

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-9-20 04:10 AM 發表
flora, 我用過 nero 就咁 burn 落隻 dvd 度, 但係之後用 dvd player 睇唔到喎.
而且响部 pc 度用 power dvd 都一樣係開唔到 ......

if you use alcho 120....it's not burn....is direct watch in your computer

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

& also, nero, you need to change to burn .iso file 1st to burn it....can't just burn it out....

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-9-20 04:16 AM 發表
咁我唔知o麻, 好耐都無同佢傾過計啦, 自從佢轉新工及搬屋後, 都好少傾啦....

妳型像咪係女魔頭o羅!!

我地成日 MSN 嘅, 佢通常都係 office hour, 所以咪知囉 ~

我係一個心地善良, 和藹可親嘅女魔頭 ~

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2007-9-20 04:19 AM 發表
& also, nero, you need to change to burn .iso file 1st to burn it....can't just burn it out....

哦, 咁點轉呀?响邊度轉呀?

你講緊 Nero express 定係 NeroVersion 先?

最後編輯: woodstock : 2007-9-20 04:22 AM

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
我係一個心地善良, 和藹可親嘅女魔頭 ~

唔知點接妳呢句好 ......

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
哦, 咁點轉呀?响邊度轉呀?

可以用winiso, poweriso, magiciso ... 等

頂部

快速美言