遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 秋季日劇預告 7 <非常老爸>[高橋克典/国仲涼子/小泉孝太郎]
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

秋季日劇預告 7 <非常老爸>[高橋克典/国仲涼子/小泉孝太郎]

金   9:オトコの子育て
劇 名:非常老爸
電視台:朝日ANB
首 播:2007-10-26
回 數:   

STAFF
企  画:黒田徹也
編 劇:尾崎将也
配 樂:
製作人:柴田聡 秋山圭一郎
導 演:
其 它:

演 員

高橋克典(矢島篤)/国仲涼子/小泉孝太郎

主題歌:

相關報導

朝日系連續劇《非常老爸》 高橋克典主演糟老爸

19日獲悉,演員高橋克典(42)將在10月開播的朝日系連續劇《非常老爸》中(播出日未定 每週週五晚9點)。
   高橋飾演的角色名叫矢島篤、是一名雜誌社記者。面對著妻子的幾近離家出走、自己卻沒有為人父的責任感。直到妻子突然有天撒手而去、身為父親的他與還在念小學的三個孩子間發生的一連串故事拉開了帷幕。難以置信的是,這個總是以自我為中心的老爸、卻能解決圍繞在孩子身邊的一個個問題。這部兩代人均能觀看的家庭喜劇必將吸引眾多眼球。此外,共演陣容也相當華麗。國仲涼子(27)飾演的角色與亡妻友人燃起愛的火苗、與小泉孝太郎(28)飾演的熱血小學教師針鋒相對、網絡故事同樣讓人拭目以待。
   高橋積極表示“我老早就在期待這個糟老爸的角色和他另類的育兒方式了。希望大家闔家共賞的同時,能深思下什麼是育兒、什麼是兩代人之間的牽絆”。

朝日台 父教 高橋克典主演 無能父親

本月19日高橋克典(42歲)決定出演10月開播的朝日台電視劇父教(開播日期未定 週五晚九點)
    高橋在本劇中所扮演的矢島篤是一個雖有妻有子,卻處於半獨居狀態,缺乏作為父親的責任感的雜誌作家。但是因為妻子急病身亡,使得他不得不開始以父親的身份和家裡的三個還是小學生的孩子共同生活。雖說依然是我行我素的無能父親,卻不可思議的不斷解決了孩子的各種問題。本劇是一部以親子為著眼點的家庭喜劇。
    共同出演的整容也十分強大。國仲涼子(27歲)出演亡妻的朋友,與高橋有著曖昧的情愫;以及與小泉孝太郎(28歲)所扮演的熱血教師所發生的衝突,這樣的周邊劇情也十分值得期待。
    高橋本人表示,我十分期待這個無能父親角色的出演。請大家一定要全家一起觀看一個那樣的父親如何隨心所欲的進行家庭教育。期待本劇能使大家對什麼是孩子的教育,如何建立親子關係,如何避免傷害進行新的思考。。

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

呢套因為有高橋克典, 所以十分期待!
我有看過它的電視預告, 好像很有趣.
也很想看看那麼有型的高橋如何演譯這種角色 ~

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

某啲角度睇小泉孝太郎又幾靚仔個喎

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

我覺得佢有 d 似孫耀威 ~
不過呢套我主要係睇高橋克典,
其他人唔係太重要!

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

係呀...我都覺得佢七分面好似孫耀威呀...尤其係外派員的品格裡面佢果個造型最似.

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

英雄所見略同, 不過我覺得佢响 slow dance 裏面最似 ~

係喎, 啱啱堀北同谷原章介出咗套 SP, 好搞嘢, 可惜你依家出咗家唔睇劇,
如果唔係你肯定又會再愛上佢呀 ~

最後編輯: woodstock : 2007-9-30 05:16 PM

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-9-30 05:13 PM 發表
英雄所見略同, 不過我覺得佢响 slow dance 裏面最似 ~

係喎, 啱啱堀北同谷原章介出咗套 SP, 好搞嘢, 可惜你依家出咗家唔睇劇,
如果唔係你肯定又會再愛上佢呀 ~ ...

哎呀....睇黎我都係回報唔到佢對我ge愛呀....

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

what ?! 佢對你嘅愛?响邊?唔多覺.... 大師, 你修行唔夠, 咪胡思亂想喇 ~

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-10-1 11:33 AM 發表
what ?! 佢對你嘅愛?响邊?唔多覺.... 大師, 你修行唔夠, 咪胡思亂想喇 ~

係佢冇同你講 je...

最多下次我叫佢同你講返囉...

woodstock :
好!我等佢吓 ~

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

嘩...今日夜晚同d老死飯局,佢地真係唔話得呀...帶晒d二手野黎問我買唔買(都有幾多架,我估計放到成架私家車滿晒)...我搵搵有冇我啱心水,點知有本小泉孝太郎做封面ge日本雜誌(yxyx)於是佢地話廿蚊賣比我,我都覺得幾抵,於是買左,點知.....

返到屋企睇清楚,原來個封面原來係用 Printer 印出黎,用膠水痴上去,真正ge封面原來係我曾經喜歡ge崛北真希.....

頂部

快速美言