遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 秋季日劇預告 6 <Dream☆Again>[反町隆史/加藤愛/志田未来]
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

秋季日劇預告 6 <Dream☆Again>[反町隆史/加藤愛/志田未来]

土   9:ドリーム☆アゲイン
劇 名:Dream☆Again
電視台:日本電視NTV
首 播:2007-10-13
回 數:   

STAFF

編 劇:渡邉睦月
配 樂:
製作人:次屋尚
導 演:中島悟、長沼誠
其 它:

演 員

反町隆史(小木駿介)/加藤愛/志田未来/児玉清

主題歌:コブクロ「蒼く 優しく」

相關報導[

反町久违3年再次在电视剧【梦想家】中出演一位职业棒球选手

演员反町隆史(33)将主演在10月开播的日本电视台的【Dream☆Again】(周六晚上9点)这件事已经在21日得到确认。反町上次主演电视剧还是在2004年的TBS台的【HOTMAN2]中,这次是时隔3年后的首次主演。
      这部作品是一部以【不放弃梦想】为主线的青春立志电视。反町将出演一个怀抱着能回归棒球界的梦想却因为意外事故儿去世,而后又借助别人的身体复活,再一次挑战自己的梦想的原棒球队选手小木骏介。
      在3月份上映的电影【苍狼】中和富士台的本月特别剧【大象花子】中出演的反町作为演员来说已经有点发福了。对于这次出演电视剧,他说【很想挑战各种事情,也很期待拍摄现场的样子。要把不要放弃梦想这样的思想传达给大家。会和工作人员大家一起努力的】共同出演的还有加藤爱、志田未来和儿玉清。

考驗一下大家的看劇功力, 花幾分鐘進來玩這個遊戲吧!(Click)

最後編輯: woodstock : 2007-9-18 07:06 AM

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

唉!估唔到係勵志劇, 我比較喜歡睇反町個 cool 到爆嘅樣.
唔通上咗年紀就一定要轉型?成日話要挑戰唔同角色.....
呢套都係要抱觀望態度睇定 d 先喇 ~

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-9-18 05:44 AM 發表
唉!估唔到係勵志劇, 我比較喜歡睇反町個 cool 到爆嘅樣.
唔通上咗年紀就一定要轉型?成日話要挑戰唔同角色.....
呢套都係要抱觀望態度睇定 d 先喇 ~

係唔係好似GTO咁呀??

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-9-19 01:39 PM 發表

係唔係好似GTO咁呀??

GTO 未算型, 都會搞吓笑, 响<cheap love>同<fulltime killer>入面先叫型呀!

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

反町都唔係好發福啫, 起碼响呢套最新日影大製作度一 d 都唔覺佢肥喎 ~

http://www.im.tv/vlog/Personal/410892/2134170

最後編輯: woodstock : 2007-9-19 03:44 PM

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

反町隆史+志田未来

呢個組合都幾新鮮 , 仲要配搭埋加藤愛,簡直可以用兩個字黎形容-----

想睇

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

阿閃, 你响東南亞都好快會有得睇, 我就有排等喇......
我超想睇木村套日影<Hero>, 都唔知要等到幾時 .....

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

不過有得睇我都睇唔到...我而家戒左睇日劇 , 專心投入現實生活呀...

不過 , 我都會留意下個動態ge...至於睇...就唔好喇......

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

阿閃, 呢 d 係日影又唔係日劇, 你連 movie 都戒埋咩?

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-9-23 06:44 PM 發表
阿閃, 呢 d 係日影又唔係日劇, 你連 movie 都戒埋咩?

係呀...我而家冇乜時間睇野...

我而家剩係睇靜態圖咋...唔係動態野......

頂部

快速美言