遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [Sydney] [多國菜] The Vogue Cafe
藍斯     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 4462

精華 0
帖子 484
積分 887   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-6
來自 距離自己幾十萬里既香港 ... ... ...
狀態 離線

發表於 2006-8-7 12:45 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 藍斯 為MSN好友 通過MSN和 藍斯 交談 Gmail Yahoo!
[Sydney] [多國菜] The Vogue Cafe

餐廳名稱 The Vogue Cafe
菜式 多國菜
主要地區 New South Wales-Sydney
地址 Shop 60, L2, Macquarie Shopping Centre, North Ryde
電話 02 98872570

先來一個cafe shop~
呢間鋪雖然唔出名, 不過勝在環境好
雖然佢位置shopping centre裡面, 不過位置夠角落, 一d都唔噪吵
而且有沙發坐, 配柔和燈光, 真係一流~

Rating:
1 review

埋藏的愛不是愛....
頂部

adrian_tbi     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 4579

精華 0
帖子 33
積分 149   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-7

我住晌Macquarie對面
VogueCafe係一個溫書既好地方... 夠靜
我上個禮拜先去完。
一杯cappuccino加個Chicken Schnitzel Sandwich(超大份)都係$10有找。
值得去呀!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

係唔係類似 starbucks 既 cafe 黎呢?

得閒影幾幅相俾我地睇下環境丫?  

藍斯 :
唔多似starbucks
個格局比較高雅, 有少少貴族feel~

頂部

adrian_tbi     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 4579

精華 0
帖子 33
積分 149   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-7

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-8-9 09:15 PM 發表
係唔係類似 starbucks 既 cafe 黎呢?

得閒影幾幅相俾我地睇下環境丫?  

aiya... 我今日先去完果到溫書+食lunch
食左個bacon and cheese quiche, 一件hazelnut mousse cake 同飲左一杯Cappuccino...

下次影d俾你地睇

頂部

藍斯     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 4462

精華 0
帖子 484
積分 887   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-6
來自 距離自己幾十萬里既香港 ... ... ...
狀態 離線

發表於 2006-8-10 02:19 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 藍斯 為MSN好友 通過MSN和 藍斯 交談 Gmail Yahoo!
我都係macquarie學生~
有時得閒去食個tea真係幾唔錯
通常我係食件toast or banana bread再加杯capp
加埋都係4.9元, 真係好抵
不過我自己都係整開coffee
有時稍嫌裡面有個老太太整flat white整得太多泡~

埋藏的愛不是愛....
頂部

三番皇后     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 10828

精華 0
帖子 10
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-9-2

我都係MQU學生
不過我就無去過...
但係您地都講咁好
等我聽日去先

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ll208: RMK added - PID 10919 [ view ]

最後回覆日期: 2006-8-10 02:22 AM
  編輯帖子
快速美言