遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [NY-Flushing][越南菜] Pho Vietnamese Restaurant
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

[NY-Flushing][越南菜] Pho Vietnamese Restaurant

餐廳名稱 Pho Vietnamese Restaurant
菜式 越南菜
主要地區 NY-Flushing
地址 3802 Prince Street, Flushing, NY
電話 718-461-8686

果一日同埋成班親戚去到 Flushing﹐大家都係人生路不熟﹐我就叫 d 長輩們響 Prince Street 果幾間揀一間入去試﹐結果就揀左呢間 Pho Vietnamese Restaurant.

我有 d 響加拿大黎既親友﹐佢地無食我過美國 d 咁正宗既越南粉﹐又或者佢地客氣費時左彈右彈﹐所以佢地都話呢間餐館既 Pho 唔錯。

我就叫左香茅牛肉檬﹐而米妮就叫左春卷燒豬扒檬。  我叫果陣無留意到唔 d 牛肉唔係燒既﹐所以出到黎有少少 surprised﹐因為佢似沙爹牛肉多 d﹐唔信您睇下:

[attach]24011[/attach]

至於春卷燒豬扒檬就 ok 啦。

[attach]24012[/attach]

最精彩係杯三色冰!  可能佢唔夠顏色﹐所以佢竟然加粟米!!  而杯三色冰既味道亦一 d 都唔好飲!

[attach]24010[/attach]

服務就 ok 啦。 不過埋單時﹐有件趣事要講俾大家知:  話說我細佬走出去櫃面想話埋單啦﹐點知個老闆娘 (定係經理) 竟然唔肯幫佢埋單﹐仲用一個責備既語氣話: 「您快 d 返埋位啦!! 我都唔知您坐邊張檯!」我細路好谷氣﹐即刻回返佢話: 「咪埋邊最入果張囉﹐您呢度有幾大有幾多張檯唧???」事實真係喎﹐果度數埋都係十張八張檯啫!  勁搞笑!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Rating:
1 review
頂部

翰hon     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 7080

精華 0
帖子 724
積分 206   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-16
來自 NY
狀態 離線

我記得 我好似去過一次  印象唔大 冇咩特別~
米奇落黎又唔打比我~

mickeyGoUp :
haha.. 咪我 call 你羅意見果次囉! 之後都未去過勒。 :)

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

米奇o個碗你唔講, 只睇相我真係當你order 沙爹牛肉咋!

等我仲要諗有無係越南食過沙爹!

mickeyGoUp :
呢間野真係夠出位架! 可以話係: 見識過!! XD

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp:
mickeyGoUp: RMK added for 翰hon - PID 172115 [ view ]
mickeyGoUp: RMK added for ultraegg - PID 172652 [ view ]

最後回覆日期: 2008-5-28 08:54 PM
  編輯帖子
快速美言