遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 威尼斯人掀澳門賭場戰
甘仔超     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 2391

精華 0
帖子 260
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-31
來自 東徑113度,北緯22.3度
狀態 離線

威尼斯人掀澳門賭場戰

29/08/2007東方日報

全 亞 洲 最 大 型 賭 場 酒 店 澳 門 威 尼 斯 人 度 假 村 昨 晚 正 式 開 業 , 數 千 名 賭 客 早 在 門 外 等候 進 場 「 碰 運 氣 」 , 連 同 以 千 計 慕 名 前 來 參 觀 的 遊 客 , 人 氣 鼎 盛 得 一 時 無 兩 。 隨 這 個 威 尼 斯 人 集 團 旗 艦 級 賭 場 度 假 村 在 澳 門 正 式 大 展 拳 腳 , 澳 門 的 賭 業 戰 亦 進 入 白熱 化 階 段 , 其 他 賭 業 經 營 者 亦 密 謀 對 策 應 戰 , 為 內 地 十 ‧ 一 黃 金 周 長 假 期 此 首 場 硬仗 作 好 準 備 。

耗 資 近 一 百 九 十 億 港 元 興 建 的 威 尼 斯 人 度 假 村 昨 日 開 始 投入 服 務 , 美 資 威 尼 斯 人 集 團 主 席 及 行 政 總 裁 艾 德 森 更 揚 言 要 五 年 內 回 本 , 意 味 濠 江博 彩 業 大 戰 一 觸 即 發 , 傳 統 賭 場 為 保 持 競 爭 力 更 參 考 美 資 賭 場 模 式 推 出 新 的 「 碼 佣制 」 , 由 過 往 賭 場 與 廳 主 按 比 例 分 拆 「 殺 數 」 ( 即 賭 場 淨 贏 收 入 ) , 改 為 賭 場 只 向廳 主 支 付 「 碼 佣 」 , 而 在 澳 門 獨 尊 近 四 十 年 的 澳 博 行 政 總 裁 何 鴻 燊 亦 不 得 不 變 招 ,除 購 入 古 董 瑰 寶 增 加 賭 場 貴 氣 外 , 旗 下 新 葡 京 賭 場 酒 店 的 工 程 亦 加 快 進 行 , 更 請 來曾 在 日 本 女 優 駐 場 助 陣 , 增 加 宣 傳 效 用 。

黃 金 周 旅 客   各 賭 場 必 爭
十 月 既 成 澳 門 賭 業 兵 家 必 爭 , 星 際 娛 樂 場下 月 將 舉 行 冠 軍 獎 金 高 達 一 千 萬 元 的 百 家 樂 大 賽 , 賽 事 更 橫 跨 十 . 一 黃 金 周 到 十 一月 , 消 息 指 , 該 娛 樂 場 附 設 的 酒 店 計 劃 於 十 月 推 出 優 惠 搶 佔 市 場 , 當 中 不 排 除 減 價, 但 詳 情 需 在 評 估 威 尼 斯 人 度 假 村 開 幕 後 情 況 才 決 定 , 而 永 利 則 獨 家 贊 助 百 老 匯 著名 音 樂 劇 《 CATS 》 到 澳 門 演 出 , 攻 佔 高 檔 客 。

澳 門 經 濟 學 者 劉 立 本 分 析 , 賭 場 競 爭 長 遠 會 墨 於 品 牌 形 象 、 其 他 配 套 設 施 及 服 務 等 。 澳 門 大 學 博 彩 研 究 所 所 長 馮 家 超 則 稱 , 威尼 斯 人 雖 然 聲 勢 浩 大 , 但 由 於 澳 門 其 他 賭 場 會 推 出 不 同 招 數 挽 留 「 熟 客 」 , 估 計 威尼 斯 人 能 搶 走 的 賭 業 生 意 不 多 。

為 求 先 聲 奪 人 , 威 尼 斯 人 傾 力 製 作 由 昨早 到 晚 的 開 幕 禮 , 為 迎 接 來 自 各 地 的 嘉 賓 , 派 出 數 十 名 身 穿 制 服 或 大 運 河 船 伕 服 飾到 碼 頭 接 待 , 包 括 澳 門 行 政 長 官 何 厚 鏵 等 嘉 賓 出 席 的 晚 上 開 幕 禮 , 更 在 激 光 及 煙 花匯 演 襯 托 下 將 全 日 活 動 推 向 高 峰 。

港 客 : 聽 完 口 碑 再 決 定
開 幕 禮 在 可 容 納 一 萬 五 千 人 的 綜 合 館 舉 行 ,並 邀 請 紅 歌 星 演 唱 , 當 中 索 拉 奇 藝 坊 技 藝 表 演 更 技 驚 四 座 , 而 度 假 村 昨 晚 約 七 時 半正 式 開 放 予 公 眾 , 由 下 午 開 始 已 陸 續 有 賭 客 排 隊 等 候 入 場 , 當 中 以 內 地 遊 客 為 主 ,臨 近 開 業 前 人 數 一 度 高 達 數 千 人 , 澳 門 警 方 架 起 鐵 馬 將 人 龍 隔 成 多 組 , 秩 序 大 致 良好 。

昨 日 適 逢 帶 同 子 女 到 澳 門 旅 遊 的 港 人 梁 先 生 稱 , 沒 有 興 趣 即 日 入 內 參 觀 : 「 開 幕 一定 多 人 , 況 且 設 施 未 開 晒 , 聽 完 口 碑 先 決 定 去 唔 去 ! 」 訪 澳 情 侶 陳 小 姐 和 梁 先 生 則嫌 威 尼 斯 人 位 置 偏 僻 , 交 通 配 套 未 完 善 , 雖 聽 聞 設 施 豪 華 , 但 亦 打 算 日 後 才 會 參 觀。

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2007-8-30 12:53 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
又開賭場喇=.=澳門的感覺比到我就係...賭賭賭-,-

頂部

jj99xx     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 12209

精華 0
帖子 70
積分 153   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-17

呢期澳门仔好惦,日日見報,又上新聞,今回真係华哥威過燊哥啦!

华哥好叻仔,佢見香港餐餐都唔惦,先有奸仔英ハ萬五,后有掃帚头廾三条,攪到阿公日日都头痕,吓吓耍派的大內密探來睇住个場﹔最後重要攪到伸大手板攞屎朳救济,最近又要上面放水托住个股,阿公對住啲番鬼佬重要辦大方、真係一床板夾春核‧唔另嬲就假。華哥叻仔食住上同阿公密針俾啲花旗佬去馬交起超級賭場及大形基建﹕啲花旗猶太佬都真係精甩辮,佢地都睇到香港都無乜新意,于是乎一拍即合,唔駛幾年就攪主到澳门有声有色,重攪到佢阿叔燊哥要唅荷包馬上起个新場。啲賭友就真係有福啦,唔係咁‧佢哋重要屈係雀龙捱叮叮叮、間烟真,有時输錢重要俾人呼呼喝喝,當你隻狗咁看待。而家就唔同啦,全都美式菅理,間間鋪都好似香港閒君悅,問你服未?他朝有日起埋的連細呅仔都可去嘅場,咁香港就真係起多三个迪士尼樂园都唔惦。

問心講,試問你果班中央領導人唔睇华哥就去睇阿誰?煲呔個敗家仔?啲阿公真係冇眼睇。單係果笔直選蘇州屎就有排頭痕。如果整多次好似七一嘅大型遊行就真係法国總统,仁哥就叻仔自已執定包袱 un un 脚話去培老婆。嘩,D10 位嚟个噃‧不過呢啲三剎位唔做都罷,如果馬面有运行咁胡鬚仔就会做老二,佢有花旗佬射住,必要吋至多坐飛机返波士頓,煲呔亦会去英国做番佢个重未放棄嘅水尾KBE,做其寓公,留番你班福水係香港慢慢捱啦!

你哋放長双眼去睇,有朝一日香港会俾班廢柴玩完!

頂部

甘仔超     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 2391

精華 0
帖子 260
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-31
來自 東徑113度,北緯22.3度
狀態 離線

回復 #3 jj99xx 的帖子

煲呔比班紮鐵佬都玩死拉,真係冇眼睇。

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40

發表於 2007-8-30 01:24 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談

QUOTE:
原帖由 甘仔超 於 2007-8-30 09:23 AM 發表
煲呔比班紮鐵佬都玩死拉,真係冇眼睇。

咁班工人又真係幾慘=.=

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150

QUOTE:
原帖由 牛丸 於 2007-8-30 12:53 AM 發表
又開賭場喇=.=澳門的感覺比到我就係...賭賭賭-,-

其實澳門都唔係淨係得個gambling ge~~~~~
仲有其他野ge................
好似世遺咁la...................

頂部

cmwang1000     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 42436

精華 0
帖子 27
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-8-14

要在五年之內回本
意思就是想要在那贏錢很難
賭客聽不懂還要去就很笨了
呵呵

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cmwang1000 於 2007-8-31 09:06 AM 發表
要在五年之內回本
意思就是想要在那贏錢很難
賭客聽不懂還要去就很笨了
呵呵

haha..
十賭九騙ma..
不過佢地賺錢唔係真係靠賭..
係靠出租展覽場地..

頂部

larrysiu     Rank: 1
XS缺
性別 男
UID 6671

精華 0
帖子 52
積分 80   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-14

haha, I went to this hotel in L.V. once last year, it is so grand!!! good to see it again in Macao, so I don't need to go far away ..but hope to see more and more different LV hotels appear in Macao..

頂部

jj99xx     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 12209

精華 0
帖子 70
積分 153   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-17

回復 #4 甘仔超 的帖子

阿超哥:

你唔提起由自可,你一講我就斜火!香港如果唔係地產發咗班夲地佬,我啉佢地而家重着緊人字拖同穿緊胶花,冇家咁疏肝潤肺。

所以平心而論,呢班為佢地日做夜做嘅工人真係居功致偉。但係到头來佢地連基本上合理嘅待遇都無,攪到無計卒之要爆發工潮,真係人神共憤。

將身比己‧成四十度烈日當空都要開工,重係做埋啲高危嘅嘢,分分鈡郁吓手就变空中飛人,即刻变新聞人物上头条兼登大头相,你都咪話唔可悲。我親大佬以前係墨斗仔出身,佢好多次收工都唔係整親呢度就果度'所以我知道建築行碗鈑唔係咁易食嘅。

係吋侯班大孖沙出嚟做翻啲公道及合理嘅行动叻!你哋啲錢係幾世都洗唔晒啦,理應去好好 take care 為你仆心仆命嘅伙計仔嘅。

所以話只有老ハ仔才可以收服啲有錢佬,鬼唔望有朝一日共產党同佢一夜起底剷晒佢地啲身家。到時大家都係無產階級咁高咁一大,到時先至慢慢清萛佢班友!

想到呢度我開始有啲認同毛主席嘅口号 -- 無產階級萬歲!

紥铁工友,我精神上無限量支持你,加油

頂部

快速美言