遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 秋季日劇預告 2 <女子刑事>仲間由纪惠, 柳時元
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

秋季日劇預告 2 <女子刑事>仲間由纪惠, 柳時元

[attach]23404[/attach]

日文名◇ジョシデカ~女子刑事~
中文名◇
英文名◇
出 品◇日本东京广播公司 TBS
播 出◇2007年10月日 周四晚 22:00 播出
官 方◇

STAFF/制作人员
原 作◇
编 剧◇秦建日子
企 划◇
制作人◇
导 演◇
音 乐◇
主题曲

CAST/演员
仲間由紀恵、泉ピン子、リュ・シオン、岩下志麻

TOPICS/相关报道
柳时元,在日本TBS《女子刑事》中和仲间由纪惠合作演出

柳时元将演出日本TBS的招牌电视剧《女子刑事》,和仲间由纪惠合作。从10月开始每週四晚10点在日本TBS电视臺的黄金时间播出的《女子刑事》是讲述两个有着强烈个性的女刑警带来惊险,动作,欢笑和眼泪的刑警电视剧。

柳时元从7月初开始《女子刑事》的拍摄,和仲间由纪惠,和泉苹子一起出演。仲间由纪惠是2002年以后,获得日剧学院赏最佳女主演奖的日本国民女演员,泉苹子也是新一代的明星。柳时元饰演的朴志元是一个与华子(泉苹子)一起住的韩国青年。

kurumi(仲间由纪惠)因为喜欢朴志元(柳时元)做的饭菜,所以常去华子家,柳时元也因为死去的从前的恋人和kurumi很像而喜欢上了她,以这样的设定成为电视剧的主要爱情线。柳时元在这里也和上次NHK电视剧《越来越晴朗》的情况一样全部用日语来诠释臺词。

电视剧的有关人员表示,在刑警电视剧中作为一个温柔人物,由韩流明星柳时元演出。柳时元因为有着温柔的个性魅力,所以与坚强的仲间由纪惠,泉苹子在电视剧里形成协调,非常期待。特别是朴志元的悲伤能抓住很多女性的心。希望大家能喜欢由他们带来的爱情故事”。

对此,柳时元表示,虽然正式演出日本迷你系列是第一次,但仲间由纪惠和泉苹子在很多方面都很帮助我,所以拍摄气氛很好。会竭尽全力,努力拍摄一部很多人都喜欢的电视剧。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

喜歡看仲間演硬朗的角色, 伴搭韓星柳時元都幾新鮮,
睇吓仲間嘅女刑警同涼子嘅"雪平"有咩唔同先~~

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

仲間都係適合比較硬朗o既角色 !
今次仲同韓星柳時元合作 ,
希望打破日韓合作收視必"慘"o既慣性 ~

woodstock :
講真, 搭韓星真係唔太樂觀

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

睇咗第一集, 有意外驚喜, 覺得同類型片種, 佢好過伽利略.
劇情有 d 似 unfair, 又係由奇怪嘅兇殺案開始.
仲間响入面個角色都幾 ok, 可惜佢個大嬸 partner 就差咗 d.
而男主角就直情唔夠 sharp!睇嚟電視臺真係對仲間寄予厚望.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

第一集柳時元出現o左唔夠十分鐘 !
而且佢d對白少到 , 十隻手指數得晒 ,
所以真係feel唔到佢係男主角 !
第一集淨係知佢同櫻華子有關係 ,
其他o既只有留待下回分解 ....

第一集收視 : 2007-10-18 13.4 % 

想睇多d柳時元o既畫面 , 去下列網址啦 !
柳時元用韓語教日語o既講座 :
http://www.tbs.co.jp/joshi-deka/ryu/

最後編輯: ohahamok : 2007-10-23 10:21 PM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

Snowcat     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 161

精華 0
帖子 468
積分 53   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24

呢套我有睇呀~OK啦
我覺得好睇過香港個D警察戲囉~
我唔常睇日劇 唔識平 但我覺得OK 唔想話好好好睇果隻
我反而鐘意 另外一套警察戲~SP~岡田淮一做架~ 個套好睇D

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

woodstock: RMK added - PID 127100 [ view ]

最後回覆日期: 2007-8-17 10:05 PM
  編輯帖子
快速美言